Aanbrengen geluidsstil asfalt A28 nabij Wezep niet uitgesteld

vrijdag 11 juli 2008 12:35

"De werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de A28 nabij Wezep, waarbij geluidsstil asfalt zal worden aangebracht, zullen niet nog eens 2 jaar worden uitgesteld en worden uitgevoerd in 2009/2010. Dit is ons bij navraag gemeld door rijkswaterstaat "
Dit antwoord kregen wij van het college op mondelinge vragen van onze fractie in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Aanleiding voor deze vragen was een persbericht in de Stentor over uitstel van het werk van rijkswaterstaat voor de aanleg van plusstroken op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en knooppunt Lankhorst bij Meppel. Oorzaak van het uitstel: de zogenoemde fijnstofproblematiek. Al eerder dit jaar heeft onze fractie al aandacht gevraagd voor de wijk Wezep-Noord door schriftelijke vragen te stellen in verband met de geluidsoverlast als gevolg van de verkeerstoename op de A28 en de Rondweg. Destijds meldde het college aan de fractie dat het werk voor de aanleg van geluidsstil asfalt was uitgesteld van 2008/2009 naar 2009/2010, vanwege de koppeling met de aanleg van de plusstroken tussen Hattemerbroek en Meppel.
Uitstel met nog eens 2 jaar zou betekenen dat er pas in 2011/2012 iets gedaan zou worden aan de geluidsoverlast in Wezep-Noord. Een vertraging die voor onze fractie niet acceptabel is.

Het college heeft aangegeven dat er volgens rijkswaterstaat in 2009/2010 ter hoogte van Wezep, op beide rijbanen van de A28, ZOAB zal worden aangebracht. "De rijlijnen zullen niet worden gewijzigd en er komen dus geen extra rijbanen bij. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de ontwikkeling van fijnstof (dat is de uitstoot van milieu- en gezondheidsbelastende stoffen door o.a. verkeer, industrie e.d.).en kunnen daarom ook gewoon doorgaan."
Onze fractie is daarmee gerust gesteld.

Dries van de Grift

 

« Terug

Reacties op 'Aanbrengen geluidsstil asfalt A28 nabij Wezep niet uitgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.