Persbericht

vrijdag 24 februari 2006 17:46

Wezep, 24 februari 2006

ChristenUnie steunt verzoek VSCO

Wezep –  De voetbalvereniging VSCO te Oosterwolde voelt zich door het college van b en w in de steek gelaten. Dit maakte het bestuur van deze vereniging woensdag kenbaar in een openbare vergadering van de ChristenUnie-fractie in De Heerdt te Oosterwolde. Het bestuur wil uit eigen zak een noodzakelijk geacht extra oefenveld realiseren. Daarvoor is echter een bestemmingsplanwijziging nodig, waaraan het college weigert mee te werken. De ChristenUnie sprak uit het met de voornaamste punten van kritiek van VSCO eens te zijn en zegde toe er bij het college op aan te dringen een meer constructieve opstelling te kiezen. De fractie vindt dat er voldoende steekhoudende argumenten zijn om mee te werken met de bestemmingsplanwijziging, en zal dit in de raadsvergadering aan de orde stellen.

Hoewel de ChristenUnie aan VSCO begrip heeft gevraagd voor de moeilijke financiële positie van de gemeente is ze van mening dat het college meer kan doen. De fractie heeft veel respect en bewondering voor de bestuurskracht van VSCO en de inbreng van het enorme aantal vrijwilligers. Daarom wordt de VSCO voor de lokale bevolking en de leefbaarheid van de kern van groot belang geacht. De ChristenUnie is niet tevreden over de communicatie van het college met het VSCO-bestuur: Het doet de fractie pijn dat een actieve groep burgers op die manier alle vertrouwen in het college en mogelijk ook in de volksvertegenwoordigers dreigt te verliezen. Daarom moet het college er  volgens de fractie meer blijk van geven constructief te willen meedenken met VSCO.

Wat de spelers van buiten Oosterwolde betreft stelt de ChristenUnie zich op het standpunt dat dit mede is te verklaren uit historische redenen, zoals een gemeentelijke herindeling en het lange tijd ontbreken van voldoende woningen waardoor Oosterwoldenaren elders een huis moesten zoeken. Daarom zou het college in deze specifieke situatie de spelers van buiten de periferie moeten meetellen in de behoefte aan het aantal velden, zonder dat dit meteen tot een algemene subsidieuitbreiding hoeft te leiden. Daarnaast is het criterium over de spelers van buiten de periferie ontleend aan een notitie die formeel nog niet is verwerkt in het door de raad vastgestelde beleid.

----------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie: Henk van Bergeijk (038-3765026, e-mail hwvanbergeijk@hetnet.n) of Ton van Leijen (038-3764447, email avanleijen@zonnet.nl), raadsleden, respectievelijk secretaris en plv. voorzitter van de fractie van de ChristenUnie
Voor informatie over de ChristenUnie zie http://oldebroek.christenunie.nl, of www.lijst1.nl

« Terug

Reacties op 'Persbericht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.