Facelift voor Meidoornplein

portret Engbert Jan mei 2014vrijdag 03 april 2015 20:42

In de raadsvergadering van vorige week is het ‘Revitaliseringsplan Winkelcentrum Meidoornplein Wezep’ unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Oldebroek.

Al jarenlang zijn er plannen gemaakt om het winkelcentrum in Wezep een opknapbeurt te geven. De plannen die er waren om het plein te herstructureren met een hele nieuwe inrichting en toevoeging van winkeloppervlak, konden door de economische crisis en het failliet van de ontwikkelaar niet doorgaan.

De coalitiepartners (ChristenUnie, ABO en SGP) waren met elkaar van mening dat er toch wel wat moest gebeuren en daarom is dit bij het opmaken van het coalitieakkoord nadrukkelijk als speerpunt benoemd. Daar hebben we toen geschreven: “de gemeente neemt de regie en gaat samen met ondernemers en eigenaren de koers invullen. Praktisch, doortastend en resultaatgericht zodat eind 2015 de eerste fase kan worden opgeleverd”. Eind 2015 is een belangrijke datum omdat de subsidie van € 250.000,= welke we van de provincie voor dit project ontvangen als voorwaarde heeft, dat het vóór 2016 gerealiseerd moet zijn. Enige haast is dus geboden.

Als fractie van de ChristenUnie hebben we het college een compliment gemaakt met de voortvarende manier waarop er gewerkt is en het plan wat er ligt. Dit plan is samen met winkeliers en eigenaren gemaakt. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte zoals wegen, pleinen, voetpaden, openbaar groen, openbare verlichting, straatmeubilair enz. De winkeliers en eigenaren zullen zich inspannen om de panden te moderniseren en een uniforme uitstraling te geven wat vastgelegd is in een beeldkwaliteitsplan. Het enthousiasme wat we proeven bij de ondernemers en eigenaren doet ons goed en geeft ons vertrouwen in de gekozen aanpak.

Het college heeft een keuze gemaakt voor een redelijk ambitieniveau met gebruik van veel duurzame materialen. Dit betekent wel een flinke overschrijding van het beschikbaar gestelde budget van bijna 5 ton. Als fractie van de ChristenUnie hebben we ons wel degelijk afgevraagd of het niet minder kan. De keuze om gebruik te maken van duurzame materialen, waardoor er minder onderhoud en afschrijving nodig is, en de kwaliteit waar we toch ook niet op toe willen geven waren voor ons redenen om in te stemmen met dit plan.

We hopen dat het winkelcentrum ‘Meidoornplein’ nu eindelijk eens de opfrissing krijgt die het nodig heeft. En dat er een aantrekkelijk en publieksvriendelijk winkelcentrum ontstaat waar een goede boterham is te verdienen voor alle ondernemers. Daar worden we uiteindelijk allemaal beter van. 

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Facelift voor Meidoornplein'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.