Neem nou Hattemerbroek (Column)

dinsdag 06 november 2012 10:00

Dat we blij zijn met de aankoop van de Erica Terpstrahal hebben we niet onder stoelen of banken gestoken. Die wens hadden we al enkele jaren. Het college heeft door slim te opereren voor een zeer gunstige prijs een voorziening binnengehaald die aan een groot aantal verenigingen uit ons midden perspectief biedt. Complimenten! Daarmee worden de Erica Terpstrahal en de bestaande Kamphal twee toekomstige concentraties voor de binnensport.

Deze ontwikkeling heeft ook iets van een springplank, want er ontstaan de nodige gunstige bijeffecten. Zo kunnen er drie oude gymzalen worden afgestoten. Twee in Wezep (Kerkweg, Sneeuwbesstraat), een in Hattemerbroek (Zwaluwstraat). Dat geeft ruimte voor de vraag: wat kunnen we daarmee doen voor onze samenleving? Neem Hattemerbroek: bij verschillende gelegenheden hebben bewoners ons duidelijk gemaakt dat zij behoefte hebben aan (sociale) woningbouw. Dat is inderdaad voor hen erg belangrijk: jeugd wil er graag blijven wonen, dus zijn er ook starterswoningen gewenst. En we zorgen meteen voor een goed gevulde Nassauschool.

In datzelfde Hattemerbroek staat ook de brandweerkazerne. Deze zal moeten verhuizen richting Wezep. De wettelijke normen voor aanrijtijden bij calamiteiten dwingen namelijk om een andere plek te zoeken, en alternatieven worden inmiddels onderzocht. Maar het is natuurlijk interessant alvast na te denken over welke meest gunstige invulling het huidige gebouw/perceel kan krijgen.

Kortom: van het een komt het ander. De aankoop van de Erica Terpstrahal prikkelt tot verdere ideevorming en ontwikkeling. Natuurlijk beseffen we heel goed dat dit zaken van de langere termijn zijn. Maar de hierboven omschreven mogelijkheden zijn het waard te doordenken. Dat gaan we dan ook doen. En uiteraard: we hopen dat ook burgers met suggesties komen!

Henk van Bergeijk, Wim Boer, Gijs van den Brink, Ton van Leijen, Engbert Jan Ruitenberg, Liesbeth Vos – Van de Weg

Zie ook: www.oldebroek.christenunie.nl; of mail naar fractie@oldebroek.christenunie.nl

achterste rij: Willem Bart Junte, Liesbeth Vos-van de Weg, Engbert Jan Ruitenberg, Hans het Lam en Wim Boer

voorste rij: Henk van Bergeijk, Gijs van den Brink en Ton van Leijen

Labels

« Terug

Reacties op 'Neem nou Hattemerbroek (Column)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.