Vrijwilligersinitiatieven voeden motivatie

H. Wijnnezaterdag 23 maart 2019 11:02

Sinds vorig jaar maart mag ik deel uit maken van de gemeenteraad in Oldebroek. Inmiddels is dat dus al bijna een jaar en is het dus tijd om even achterom te kijken. Als nieuw raadslid komt er veel op je af en moet je, je in veel beleidsstukken en dergelijke verdiepen. Dat vind ik mooi om te doen, maar één van de dingen wat ik vooral mooi vind aan het raadslidmaatschap is dat je hierdoor veel ziet wat er in de samenleving gebeurt. Regelmatig worden we door organisaties uitgenodigd om een kijkje te nemen wat ze doen of worden we gevraagd mee te helpen.

Zo hebben we als fractie bijvoorbeeld een avond meegedaan met de brandweer, heb ik mogen helpen bij het uitdelen van het mantelzorgcompliment, hebben we een bezoek gebracht aan een sociale werkplaats. Afgelopen zaterdag was de landelijke actie NLDoet. Hiervoor heb ik geholpen met het sorteren van doppen bij Zorgboerderij Benjamin in Wezep. Deze doppen worden daar ingezameld voor KNGF Geleidehonden. Vrijwilligers en deelnemers van de zorgboerderij sorteren de doppen voordat ze gerecycled worden. 

Het mooie van al deze bezoekjes is dat je hierdoor ziet wat er allemaal gebeurt in onze gemeente. En dat is ontzettend veel. Ik wist niet dat er zoveel mooie initiatieven zijn en zoveel vrijwilligers die zich in zetten voor elkaar en voor de samenleving. Ik ben onder de indruk van mensen die jarenlang elke week helpen op de zorgboerderij en van mensen die jaar in jaar uit mantelzorg verlenen aan mensen uit hun omgeving. Vaak zonder dat veel mensen zien wat ze doen.

Ik vind het echt een voorrecht om deze mensen te ontmoeten. Hun enthousiasme en inzet geven mij weer nieuwe motivatie om ook het komende jaar door te gaan.

Henri Wijnne

« Terug

Reacties op 'Vrijwilligersinitiatieven voeden motivatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.