Duurzame oplossingen uit Oldebroek onderweg naar Den Haag

IMG-20210306-WA0002.jpgzaterdag 06 maart 2021 12:28

De ChristenUnie in Oldebroek heeft zaterdag meegedaan met een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.   

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

ChristenUnie Raadslid Henri Wijnne stapte afgelopen zaterdag zelf op de skeelers om zijn lokale oplossing samen met bestuurslid Rolf Sloots naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Verschillende bedrijven in Oldebroek werken hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.

In Oldebroek wordt het water van Zwembad de Veldkamp op een duurzame manier verwarmt door het afvalwater van de naastgelegen Aardappelfabriek. Ook is in Wezep het bedrijf Dr.  Ten bezig met het ontwikkelen van een Zeezout batterij. De schoonste en goedkoopste manier om energie op te slaan. Deze duurzame initiatieven geven we graag door naar den Haag. 

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis , die alle initiatieven meenam naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.   

« Terug