Opgeruimd staat netjes!

hondenpoepdonderdag 27 november 2008 10:28

Een tijdje geleden stemde de gemeenteraad in met het vernieuwde hondenbeleid. De fractie van de ChristenUnie schaarde zich van harte achter het voorstel. Heel logisch gezien ons verkiezingsprogramma:

“Een verbod op hondenpoep in de openbare ruimte: de eigenaar moet dit zelf opruimen; de gemeente zorgt voor voldoende afvalbakken…..”

We zijn blij te vernemen dat het voorstel wordt omgezet in daden.
Onze gemeente wordt weer een stukje schoner.

Alle hondenbezitters in Oldebroek werden in de maand november verrast. De hondenbox werd aangeboden door de gemeente. Het startsein voor nieuw hondenbeleid met ingang van het nieuwe jaar. Met dat nieuwe beleid wordt gestreefd naar een schone en veilige leefomgeving voor alle inwoners.

De eigenaars van honden hebben met ingang van 1 januari de plicht om de hond binnen de bebouwde kom aan te lijnen. Daarnaast dienen zij de hondenpoep op te ruimen. Buiten de bebouwde kom moet de poep alleen opgeruimd worden op de rijbaan, het trottoir en het fietspad e.d.

De gemeente zorgt voor afvalbakken. Om de ongeveer 500 meter staat zo'n bak waar de hondenpoep ingedaan kan worden. De uitgereikte hondenbox bevatte ook zakjes om de rommel op te ruimen. Zijn de zakjes op, geen probleem, bij het gemeentehuis en het dorpskantoor is een nieuwe voorraad af te halen. Bovendien biedt de gemeente een geringe vergoeding aan voor het volgen van een hondencursus. Daarnaast kunnen hondenbezitters voor maar 5 euro de hond laten bechippen.

In september 2009 wordt het beleid geëvalueerd. Daarvoor wordt een klankbordgroep van hondeneigenaren en niet-hondeneigenaren gevormd. Als u mee wilt denken over dit beleid en hoe het eventueel nog beter kan, dan kunt u zich aanmelden.

Heeft u vragen over het hondenbeleid? Zijn er klachten van bijvoorbeeld overlastgebieden? Laat het dan weten via de email: hondenbeleid@oldebroek.nl. Heeft u geen internet dan kunt u telefonisch contact opnemen met het gemeentehuis: 0525-638254.

 


Gijs van den Brink

« Terug

Reacties op 'Opgeruimd staat netjes!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.