mr. Adriaan Hoogendoorn voorgedragen als nieuwe burgemeester

a_hoogendoorn[1]dinsdag 21 juni 2011 22:41

De gemeenteraad van Oldebroek heeft dinsdagavond 21 juni unaniem besloten de heer mr. A. (Adriaan) Hoogendoorn uit Waddinxveen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek.

De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie bestaande uit raadsleden onder voorzitterschap van onze fractievoorzitter Ton van Leijen. Deze commissie heeft de selectie uitgevoerd aan de hand van de profielschets die in januari van dit jaar is vastgesteld.  

De commissie is overtuigd van de kwaliteiten van de heer Hoogendoorn, die aansluiten op wat in de profielschets is gevraagd. Hoogendoorn (53 jaar, ChristenUnie) is gehuwd en vader van vijf kinderen. Hij heeft een langdurige ambtelijke achtergrond, vanaf 1994 als gemeentesecretaris in Vrieenveen en Twenterand en sinds 2004 in Waddinxveen..

Op dit moment is hij gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Waddinxveen. Binnen de ChristenUnie is hij lid van het curatorium van  het wetenschappelijk Instituut mr. G. Groen van Prinsterer stichting.  Voorts is hij voorzitter van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Lansingerland. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties zal een voordracht doen tot benoeming aan Hare Majesteit de Koningin. Door de ondertekening van het Koninklijk Besluit wordt de benoeming een feit. Het voornemen is om Hoogendoorn in september te installeren als burgemeester.

zie onderstaande link naar de uitgesproken tekst van Ton van Leijen (voorzitter vertrouwenscommissie) zoals uitgesproken in de raadsvergadering

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
RAAD dinsdag 21 juni 2011 teksten vztr VC openbaar deel (2)13,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'mr. Adriaan Hoogendoorn voorgedragen als nieuwe burgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.