Een muzikale ontmoeting met Christelijke Muziekvereniging David Oosterwolde

david afbeelding.pngdinsdag 16 april 2024 21:16

Een muzikale ontmoeting met Christelijke Muziekvereniging David Oosterwolde

Na een hartelijkst ontvangst in het Hart van Oosterwolde door bestuurslid en orkestleidster van het A-orkest Daniëlle van den Born, mochten we eerst een half uur meegenieten van het musicerende jeugdorkest. Een mooie groep jonge mensen met daartussen een aantal ervaren muzikanten die prachtige stukken instuderen, mooi om te zien. Over aanwas van jong muzikaal talent heeft David geen klagen.

Na afloop van de repetitie gaan we om de tafel met bestuursleden Danielle van den Born, Gerlinde Smit (orkestleidster jeugdorkest) en later schuift Wichert Steert (voorzitter) nog aan. David is een gezonde vereniging, er is volop aanwas van jonge leden en er staat een stabiel, sterk en enthousiast bestuur. Het A-orkest bestaat uit ruim 50 muzikanten onder leiding van Anne van den Berg. Daarnaast heeft David ook een slagwerkgroep bestaande uit 11 muzikanten. Er heerst een goed gevoel van saamhorigheid binnen de vereniging, men is betrokken op elkaar en elke repetitie wordt geopend met onder andere het delen van persoonlijk wel en wee. Het project ‘Muziek in de klas’ bij school De Wegwijzer in Oosterwolde is zojuist afgerond en men kijkt daar tevreden op terug, het project was een succes.

Toch voelen de bestuursleden de noodzaak om de zgn. noodklok te luiden. Als men vooruitkijkt, worden er op financieel gebied problemen verwacht, door het wegvallen van inkomsten van het oud papier en diverse subsidies, hogere huurkosten, personeelskosten en diverse andere prijsverhogingen. Er worden veel acties gehouden om extra inkomsten te genereren en de contributie is inmiddels verhoogd, maar de verwachting is dat de begroting in de toekomst niet meer sluitend te krijgen zal zijn. Het bestuur is blij met de ruimte in het Hart van Oosterwolde die de vereniging nu tot haar beschikking heeft om te repeteren en met name voor het geven van concerten, er kan veel publiek ontvangen worden. Akoestisch gezien zullen er nog een aantal aanpassingen noodzakelijk zijn, naar wat mogelijk is, wordt nog onderzoek gedaan.

Als ChristenUnie kijken we terug op een fijn bezoek en wensen Muziekvereniging David voor de toekomst nog veel muzikale vreugde!

Fractie ChristenUnie

Labels

« Terug

Reacties op 'Een muzikale ontmoeting met Christelijke Muziekvereniging David Oosterwolde'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.