ChristenUnie bezoekt Slagerij van Guilik

Guilikwoensdag 24 april 2024 08:34

In de kantine van Slagerij van Guilik worden we bijgepraat door eigenaar Jack van Guilik. Hij vertelt gepassioneerd over het ontstaan en de groei van het familiebedrijf. Van een slagerij in een Zwolse Boni, door middel van het aanbieden van compleet verzorgde barbecues, uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf op het Bedrijvenpark H2O. Personele bezetting is, voor de afwisseling, voor dit bedrijf geen probleem; familie, buren en scholieren worden ‘ingevlogen’ om de piekmomenten met elkaar op te vangen. Daarnaast werkt men met een vaste groep medewerkers, waaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niet omdat dit moet, maar om ook deze mensen gewoon volwaardig mee te laten draaien in het bedrijf. Momenteel is van Guilik weer bezig met nieuwbouw: opslag-, vries- en koelruimtes worden fors uitgebreid. Daarnaast wordt er een ontvangstruimte gecreëerd welke gebruikt kan worden voor diverse bijeenkomsten. Met deze nieuwbouw wordt ook de omslag gemaakt naar zeer duurzaam ondernemerschap.  Energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen, koelen gebeurt vanaf nu op basis van CO2, water gaat, door systemen slimmer in te richten, op een zeer duurzame manier (her)gebruikt worden. Zoals algemeen bekend: netcongestie is een groot probleem, zo ook op H2O. Slagerij van Guilik werkt samen met een aantal andere grote ondernemers op het Park aan een oplossing voor dit probleem. Door het realiseren van een gezamenlijke energie hub hopen de ondernemers de zgn. piekmomenten op te kunnen vangen en tot een gelijkmatigere energieverdeling te komen. De verwachting is zelfs dat er op deze manier meer ruimte op het net zal ontstaan voor nieuwe ondernemers op H2O. Echter is hiervoor wel de medewerking van Liander nodig, maar dat verloopt stroef.

Inmiddels verzorgt van Guilik  niet enkel complete barbecues, maar is het aanbod uitgebreid met buffetten en kant-en-klare maaltijden, ook die vraag groeit nog steeds!

Tot slot worden wij nog rondgeleid door de gehele nieuwbouw en over elke ruimte is veel te vertellen. ChristenUnie is blij met ondernemers als van Guilik, die bereid zijn om met lef en toekomstgericht te ondernemen. We danken hen hartelijk voor het ontvangst.

 Fractie ChristenUnie

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezoekt Slagerij van Guilik'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.