Beveiligd winkelcentrum Meidoornplein Wezep

woensdag 22 augustus 2007 13:41

Ton van Leijen

Het Meidoornplein in Wezep is vaak onderwerp van discussie, in samenleving en politiek. Als het gaat over vandalisme of zelfs criminalieit, maar ook over het racen op het plein, of het openbare alcoholgebruik. Dit onderwerp wordt door onze fractie met grote aandacht gevolgd, en van tijd tot tijd besproken met o.a. de politie in de betreffende commissievergaderingen. In de loop van de tijd zijn er wel degelijk veranderingen in positeve zin te melden. Om die reden geven we graag onderstaande tekst uit een persbericht weer *).

De gevoelsmatige conclusie van de politie en de ondernemers op het Meidoornplein is dat er weinig sprake is van winkelcriminaliteit. Jaarlijks worden medio januari de geregistreerde incidenten door het bedrijfsbureau van de politie geïnventariseerd. Samen met het Centraal Aanspreekpunt worden de cijfers geanalyseerd en vergeleken met de meerjarige gemiddelden. Daarna worden de cijfers besproken in het bestuur van de Stichting Beveiligd Winkelcentrum Meidoornplein Wezep. Deze stichting is hét voorbeeld van een goede samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.

Winkelcentrum Wezep is al jaren uitgerust met camerabeveiliging, ooit een gezamenlijk initiatief van de Kamer van Koophandel, de Rabobank en de ondernemers. Er wordt nauw samengewerkt met de vereniging van eigenaren, de politie en de brandweer. Gesignaleerde problemen kunnen daardoor snel worden opgelost en dankzij de camera’s kunnen winkeldieven en vandalen snel worden opgespoord. Gezien de goede resultaten met de lichtgevoelige camera’s worden er op dit moment voorstellen uitgewerkt om voor de komende jaren vervanging van camera’s in het budget van de stichting op te nemen. In 2010 bestaat het camerasysteem 10 jaar, een mooi resultaat dankzij een gezamenlijke financiële inspanning van de gemeente, eigenaren en ondernemers.

*) Bron: Nieuwsbrief Stimulering Regionale Economie, juni 2007; een uitgave van de Kamer van Koophandel Oost Nederland

Labels

« Terug

Reacties op 'Beveiligd winkelcentrum Meidoornplein Wezep'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.