Aftrap voor vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking in Oldebroek

vrijetijdsbesteding mensen met een beperkingwoensdag 03 juni 2009 14:10

Op 14 februari 2009 hebben alle fracties een schriftelijk verzoek aan het college ondertekend waarin gevraagd werd om een avond te beleggen om te inventariseren welke wensen er leven met betrekking tot de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking in onze gemeente. In antwoord hierop heeft het college op 2 juni samen met MEE Veluwe een avond belegd en inwoners en ouders met een kind met een beperking uitgenodigd om van gedachten te wisselen. Aan de uitnodiging hebben tientallen mensen gehoor gegeven. De aanwezigen hebben wensen neergelegd op het gebied van sport, toneel/muziek/dans, jeugdsoos, vakanties of een dagje uit en cursussen (kook-, teken-en schildercursus).

Duidelijk werd ook wel dat MEE Veluwe er nog hard aan moet trekken om meer bekendheid te krijgen in onze gemeente. Een grotere bekendheid is ook nodig met betrekking tot de al bestaande activiteiten in onze gemeente. Ook zien we reikhalzend uit naar het vrijwilligers- en sportbeleid dat op korte termijn vastgesteld zal moeten worden door de gemeenteraad. De zorginstellingen werden opgeroepen om zich wat meer open te stellen voor buitenstaanders zodat die ook mee kunnen doen aan activiteiten. Belangrijk is ook dat de ouders de krachten bundelen om zo wat sterker richting de gemeente te staan. De oproep om de plaatselijke politieke partijen wakker te schudden om met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 tot actie over te gaan was enigszins voorbarig. De plaatselijke politiek was ruim aanwezig want als toehoorder op de tribune waren Immy Wolf en Jennifer Zoombelt van de PvdA en Carla Compagner (CDA ) en Inge de Vries en Henk van Bergeijk van de ChristenUnie. Tijdens de discussie in groepjes namen de politici ook deel aan de groepsgesprekken.

Er blijkt veel behoefte te zijn aan vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking binnen onze eigen gemeente zodat men niet steeds moet uitwijken naar bijvoorbeeld Zwolle of Harderwijk om aan een (sport)activiteit deel te kunnen nemen. Ook zien wij voldoende mogelijkheden om bij de organisatie van activiteiten samen te werken met bijvoorbeeld de gemeente Elburg zeker als het aantal belangstellenden voor een activiteit per gemeente niet toereikend blijkt te zijn.

De ChristenUnie zal de voortgang nauwlettend volgen want het mag zeker niet bij deze eerste bijeenkomst blijven. Wat ons betreft gaan ouders op korte termijn weer aan tafel zitten met de gemeente om de wensen en plannen verder uit te werken.

Henk van Bergeijk

Labels

« Terug

Reacties op 'Aftrap voor vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking in Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.