Beslissing over plan van OWIOS uitgesteld

football-257489_640.pngwoensdag 08 november 2023 16:35

Op 12 oktober 2023 besprak de commissie Samenleving en Bestuur van de gemeente Oldebroek het voorstel van het college om de voetbalclub OWIOS een lening van 1,1 miljoen beschikbaar te stellen en een investeringsbijdrage van 1,45 miljoen euro te geven voor het realiseren van het project Vernieuwen clubaccommodatie en herinrichting sportpark Bovenmolen.

Alle partijen waren het erover eens dat OWIOS een goed plan heeft neergelegd. Indrukwekkend was het wat OWIOS allemaal al heeft gedaan om de plannen mogelijk te maken. OWIOS draagt aan de plannen zelf fors bij!

Toch kon de commissie nog niet instemmen met het voorstel van het college om een investeringsbijdrage van 1,45 miljoen te geven.

Onderdeel van het plan is dat OWIOS twee velden afstoot waarvan de grond dan door de gemeente in gebruik genomen kan worden voor een andere bestemming. Omdat het nog erg onzeker was wat er precies met die grond gaat gebeuren wilde de commissie hierover en ook over andere vragen die er in de vergadering gesteld zijn, eerst meer duidelijkheid van de wethouder voordat er een definitief standpunt kan worden ingenomen hoe te reageren op dit voorstel.

Naar nu blijkt kan die duidelijkheid door de wethouder helaas niet gegeven worden voor de raadsvergadering van 9 november. Daarom heeft het presidium, met instemming van alle fracties, besloten het onderwerp van de raadsagenda van 9 november te halen.

We snappen dat dit teleurstellend is voor de leden van OWIOS die in hun ledenvergadering massaal voor dit plan hebben gestemd. Toch is het beter om nu de besluitvorming even uit te stellen. Het zou namelijk erg jammer zijn dat de besluitvorming beïnvloed gaat worden door de onduidelijkheden in het voorstel die er nu nog zijn. Het voorstel verdient een goede inhoudelijke behandeling van de raad waarbij alle ins en outs van het voorstel duidelijk zijn. Die zorgvuldigheid verdient OWIOS, die veel werk verzet heeft bij het maken van de plannen en dat verdienen de inwoners van de gemeente Oldebroek. Het gaat immers om veel (gemeenschaps)geld, dan gaat zorgvuldigheid voor snelheid.

De ChristenUnie Oldebroek hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt en dringt bij het college erop aan dat het voorstel spoedig opnieuw op de agenda komt!

Fractie ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Beslissing over plan van OWIOS uitgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.