ChristenUnie Oldebroek stemt in met bestemmingsplan woningbouw Hattemerbroek

samen recht doen.jpgmaandag 20 november 2023 21:49

Op de raadsvergadering van 9 november heeft de ChristenUnie Oldebroek ingestemd met de veranderingen in het bouwplan voor Oude weg 10 a. Over dit plan is al vaak gesproken in de gemeenteraad. Wij vinden het belangrijk dat er huizen worden gebouwd op de locatie ‘Borst’. De 36 geplande huizen zijn nodig voor de mensen in Hattemerbroek, en we hopen dat ze snel gebouwd kunnen worden.

Het bestemmengsplan is nu gewijzigd omdat de raad van staat op 1 onderdeel het niet eens was met het bestemmingsplan. In het eerdere bestemmingsplan ging de gemeente er van uit dat de mestplaats die aan de voorkant van het perceel oude weg 10a is gelegen illegaal was. Dat vond de raad van state van niet. In het huidige bestemmingsplan wordt aangegeven dat de mestplaat niet illegaal is en wordt aangegeven hoe er met de mestplaat wordt omgegaan.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze mestplaat geen stankoverlast geeft bij de nieuwe woningen, hoewel deze wel binnen de officiële geurcirkel van de woningen ligt. Omdat er geen overlast is gaat de gemeente niet handhaven en kan de mestplaat blijven. Mocht de gemeente gedwongen worden te handhaven heeft men aangegeven de kosten voor verplaatsten van de mestplaat voor haar rekening te nemen. Daarmee is ons inziens voldoende gedaan om de ondernemer tegemoet te komen.

De ChristenUnie Oldebroek is blij dat er stappen worden gezet om meer huizen te bouwen in Hattemerbroek. We blijven ons inzetten voor het belang van alle mensen in onze gemeente.

« Terug