Ode aan mijn vader

foto Erna 2022.jpgvrijdag 08 december 2023 14:14

Ode aan mijn vader

Vandaag 8 december 2023 is het exact 30 jaar geleden dat mijn vader op 56-jarige leeftijd plotseling overleed. Een ingrijpende gebeurtenis die mijn nog jonge leven op dat moment even helemaal stilzette en mij en mijn kijk op de wereld voor altijd heeft veranderd.

Mijn vader was een kind van God, een man van weinig woorden, trouw, wijs en had een kalme manier van doen, maar hield ook erg van wat ‘gekkigheid’ op z’n tijd. Hij was maatschappelijk altijd zeer betrokken, was actief in de kerkenraad en in diverse besturen. Ook was hij zeer geïnteresseerd in politiek, volgde de (politieke) actualiteiten in de krant en op tv. Hij miste geen enkele - toen nog - lokale RPF ledenvergadering en werd later actief als bestuurslid. Die interesse voor politiek heeft hij aan mij en aan meerdere van zijn kinderen doorgegeven. Mensen hadden hem er graag bij! Al betekende dat wel dat wij hem als gezin vooral de avonden nogal eens moesten missen.

Bovenal was hij een ondernemende boer in hart en nieren. Met veel liefde en respect voor zijn dieren, land en schepping en altijd vooruitstrevend. Wat als hij in deze tijd boer zou zijn? Dat vraag ik me wel eens af. Zou hij willen dat alles blijft zoals het altijd was? Ik denk van niet, ongetwijfeld zou hij zitting nemen in een stichting, club, of groepje om toekomstgerichte plannen te maken. Zoals ik al schreef; hij was vooruitstrevend, dacht in mogelijkheden.

Zijn rotsvaste geloof en vertrouwen in zijn Heer en Heiland en zijn manier van doen, is velen een voorbeeld en tot steun geweest. Met een paar woorden wist hij vaak precies het juiste te zeggen en een stukje van zijn geloof door te geven. Hoewel hij niet oud mocht worden, besef ik dat het een zegen is dat ik met dankbaarheid, liefde, trots en een glimlach terug kan denken aan wie hij was en aan alles wat hij mij en vele anderen meegegeven heeft: mijn vader Rijk Pleijter

 

Erna van den Bosch- Pleijter

« Terug

Reacties op 'Ode aan mijn vader'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.