WHC en ChristenUnie: “Gaan voor een goed leefklimaat!”

zaterdag 08 maart 2008 21:21

WEZEP - Zaterdag 8 maart heeft de complete fractie van de ChristenUnie een werkbezoek gebracht aan de plaatselijke hoofdklasser, WHC. In zijn openingswoord benadrukte Ton van Leijen, de fractievoorzitter, het belang van werkbezoeken. De raadsleden willen graag weten wat er zich in de praktijk van alle dag in het verenigingsleven afspeelt. En de gemeente kan sportclubs helpen een visie te vormen op hun samenbindende rol in de samenleving. Andersom is dat ook zeker het geval. Het bijna voltallige bestuur verwelkomde de raadsleden in de businessruimte van de voetbalclub.

Na een voorstelrondje en een broodmaaltijd schetste Henri van Beek, voorzitter van WHC, zijn vereniging. WHC is een grote club met 1200 leden. Aan de vereniging zijn 360 vrijwilligers verbonden, daar is WHC terecht trots op. Datzelfde geldt voor het sportpark en de grote evenementen die de vereniging organiseert. De club is prestatiegericht en zorgt voor een goede jeugdopleiding. Daar speelt het spelersvolgsysteem een belangrijke rol in. Ook de recreatieve kant is een belangrijk onderdeel van WHC. Men heeft een brede lokale maatschappelijke functie, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van het sportpark voor de taptoe. Er bestaan goede contacten met het Agnietencollege. De leerlingen van die school gebruiken in de zomermaanden de velden voor hun lichamelijke oefening.
De fractieleden van de ChristenUnie juichen deze samenwerking toe. Ook de sponsoring van de bejaardenmiddag en het organiseren van een wedstrijd voor een goed doel behoort tot de lokale functie van de grootste sportclub van de gemeente. Samenvattend is het doel om een zo goed mogelijk leefklimaat te creëren binnen de gemeente Oldebroek. Dat is een doelstelling die ook vanuit de raadsfractie van harte wordt onderschreven.
Dat een grote vereniging ook met knelpunten te maken heeft kwam eveneens aan de orde. Door het toenemend aantal jeugdelftallen en het intensieve gebruik (900 uur per seizoen) van de trainingsvelden komen de prestatieve en recreatieve doelstellingen onder druk te staan. WHC heeft zorgen over het aantal trainingsvelden, maar ook over de toestand van de velden. De wens voor één of meerdere kunstgrasvelden werd duidelijk onder de aandacht gebracht. De WHC-voorzitter maakte duidelijk dat de club de zaken rond alcohol, stimulerende middelen en correct taalgebruik goed in de hand heeft.
Tenslotte vroeg hij de politici om transparant te zijn, een doortastend beleid te voeren en enige flexibiliteit aan de dag te leggen. Na een openhartige en constructieve gedachtewisseling werd de fractie rondgeleid op het sportpark. De raadsleden waren duidelijk onder de indruk van al het vrijwilligerswerk en de prachtige uitstraling van sportpark Mulderssingel. Zij kregen uitgebreide informatie over de toekomstplannen van WHC. De fractie nam in de eerste helft van de wedstrijd plaats op de tribune om de wedstrijd van het eerste team tegen ONS Sneek te zien. De kidsclub van de Wezeper vereniging verzorgde een schitterende inleiding op de partij. Daarna kwam Wicky op de tribune om de raadsleden van de ChristenUnie te voorzien van een echte WHC - sjaal.
Aan het eind van de bijeenkomst overhandigde Gijs van den Brink de voorzitter en de overige bestuursleden van WHC een bidon met het logo van de ChristenUnie. Een passend cadeau bij een voor alle betrokkenen inspirerend en verfrissend werkbezoek!

De gezamenlijke lunch

Gijs van den Brink overhandigt de ChristenUnie bidon aan Henri van Beek, voorzitter van WHC

De spelers van WHC en ONSneek worden feestelijk onthaald door de kidsclub van WHC met vlaggen een een heus kanon

Van Wicky (mascotte van de kidsclub) ontvangen de fractieleden een WHC sjaal

« Terug

Reacties op 'WHC en ChristenUnie: “Gaan voor een goed leefklimaat!”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.