Lunchbon Zeuven Heuvels voor Luz Oldebroek

IMG-20220228-WA0023.jpg28-02-2022 10:04 28-02-2022 10:04

De coronapandemie heeft veel impact gehad op zowel onze inwoners, als ook op de ondernemers. De ChristenUnie Oldebroek gaat de komende weken een tiental lunchbonnen van De Zeuven Heuvels weggeven aan hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tegelijk willen we daarmee ook de horeca een hart onder de riem steken. Vandaag gaat de bon naar.. Luz Oldebroek!

Wat was het een genot om te luisteren naar het bevlogen verhaal van Ina Selles over de Luz groep. Of het nu ging over de dames met wie Ina deze Luzbijeenkomsten organiseert of over de dames die de Luz groepen bezoeken en die van buitenlandse komaf zijn. Het was een en al enthousiasme,

Bijna 6 jaar geleden is Luz Oldebroek opgestart vanuit een persoonlijke roeping van Ina. God liet haar zien dat zij waardevol kon zijn voor een speciale groep inwoners die vaak hunkeren naar sociale contacten, inburgering en ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. De dames die Luz bezoeken zijn afkomstig uit veel verschillende landen, zoals Syrië, Somalië , Eritrea etc. Zij zijn op zoek naar een nieuw thuis;  hun huis staat in Oldebroek, maar moet nog een thuis worden.

Samen met nog 5 andere dames laat Ina zien wat het betekent om je geloof in je daden tot uiting te laten komen.  Of het nu om huisbezoekjes gaat, het brengen naar de zwemles, het uitleggen van bepaalde Nederlandse gewoontes of het met elkaar creatief bezig zijn; het is duidelijk dat deze dames geven om een ander en dat dit voorkomt uit hun Christelijk geloof. Dat geloof steken ze ook niet onder stoelen of banken. Ze vertellen dan ook ook regelmatig uit de Bijbel en leggen die uit.

Het was voor mij dan ook een eer dat ik de bon die ik kreeg van de ChristenUnie om door te geven aan Ina mocht geven. Zij gaat, zo gaf ze direct aan, hier samen met de andere dames van genieten. En op mijn vraag hoe ze de vrouwen nu noemen die ze begeleiden, bv statushouders of vluchteling was haar antwoord:

Het zijn “ Onze Luz vriendinnen”  en dat is alleszeggend.


Liesbeth Vos (nummer 2 ChristenUnie Oldebroek) 

Liesbeth Vos-van de Weg -2-

Labels

« Terug