Bestuur Dorpsbelangen Oosterwolde gaat ervoor

dinsdag 16 januari 2007 16:50

Een krap jaar geleden begon het zo ongeveer. Het nieuwe bestuur van de Stichting Dorpsbelangen Oosterwolde roerde zich in de pers. De Stichting bestond al langer, maar het bestuur wilde de organisatie weer meer activeren. En dat is inmiddels merkbaar! Toen we daarvan hoorden hebben we meteen een gesprek belegd met het bestuur. We lieten ons graag informeren, want als fractie vinden we dergelijke initiatieven in onze kernen van enorm belang. In een open gedachtenwisseling bespraken we diverse aspecten die met Oosterwolde te maken hebben.

Sindsdien is er het nodige gebeurd. Zo organiseerde de Stichting in oktober 2006 een politieke avond waarop de politieke partijen hun mening konden geven over voorgelegde wensen en knelpunten. Daarop werd trouwens ook een schitterende zwartwit-film vertoond over Oosterwolde vroeger. De Stichting doet veel meer, maar leest u dan vooral de webstie www.dorpsbelangoosterwolde.nl. Meer recent vroeg het bestuur aandacht van het college van b en w voor zaken als de leefbaarheid in de kern, provinciale en andere middelen voor de ontwikkeling van dorpskernen, en voor de verkeersveiligheid.

Reden voor onze fractie om weer eens bij te praten. Over de stand van zaken sinds het vorige contact, over de genoemde onderwerpen, over jongeren, subsidies, enz. enz. Ook konden wij uitleggen waarom wij destijds niet voor de CDA-motie rond een pilot leefbaarheid stemden, terwijl de strekking daarvan uiteraard wel degelijk onze steun heeft. Hoewel vanuit verschillende posities en verantwoordelijkheden achten we dergelijke contacten heel waardevol. Een politiek partij die niet communiceert met mensen en organisaties in de samenleving verschraalt, wordt wereldvreemd.
We wensen de Stichting veel energie en creativiteit toe in hun belangrijke doel: zich inzetten voor de kern Oosterwolde.

Ton van Leijen
Labels

« Terug

Reacties op 'Bestuur Dorpsbelangen Oosterwolde gaat ervoor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.