ChristenUnie wil geluidshinder in Wezep tegen gaan

vrijdag 16 november 2007 12:24

Opnieuw worden inwoners aan de Noordsingel in Wezep Noord geconfronteerd met de aanhoudende geluidshinder. Burgers trekken bij de overheid en de politiek aan de bel. De fractie van de ChristenUnie vraagt dan ook naar opheldering aan het college over deze geluidsoverlast.

Het gaat om de geluidsoverlast ten gevolge van de A28 en het verkeer op de Rondweg. Daarnaast is er zorg om de toename van het verkeer doordat de route in drukke spitstijden wordt gebruikt als sluiproute als gevolg van de files op de A28. Ook de verkeersaantrekkende werking van het bedrijventerrein H2O baart grote zorgen.

In 2004 speelde dit onderwerp ook een grote rol in de fractie. De antwoorden van het college waren destijds gebaseerd op een onderzoek uit 2002. Inmiddels zijn wij 5 jaar verder en de fractie verwacht ook een verandering in deze situatie door onder andere de groei van het verkeer. Ook zijn er andere ontwikkelingen aan en op de Rondweg. De fractie wil daarom weten of er inmiddels meer actuele meetresultaten bekend zijn. En zo niet, of het college dan bereid is tot een hernieuwd onderzoek om de geluidsbelasting in Wezep Noord te bepalen. De fractie wil dat er gekeken wordt naar mogelijkheden en aanvullende maatregelen om de geluidsoverlast te beperken.

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat ze in 2008 asfaltonderhoud zal laten uitvoeren waarbij geluidsreducerend asfalt zal worden aangebracht op de zuidelijke rijbaan van de A28. De fractie vindt het belangrijk dat er een nieuw overleg plaatsvindt, tussen het college en Rijkswaterstaat, als dit onderhoud uitgesteld is. In de tussentijd is het wenselijk om een snelheidsbeperking (100 km/u) te bewerkstelligen op de A28 op het traject ter hoogte van de kern Wezep. Deze snelheidsbeperking is al het geval bij de kruising A28 en de A50 en kan eventueel doorgevoerd worden. De geluidschermen langs de Rondweg tegenover de woningen lijken niet goed onderhouden te zijn. De fractie hoopt dat de mankementen verholpen zullen zijn. Ook is het onbekend in welke mate deze schermen geluidswerend zijn en effect hebben. De fractie vindt het dan ook belangrijk om specifieker op in te gaan en waar kan, veranderingen aan te brengen. 

 



 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Brief met schriftelijke vragen dd130,0 kBapplication/msworddownload
collegebesluit van 30 maart 200445,5 kBapplication/msworddownload
collegebesluit van 30 november 200442,5 kBapplication/msworddownload
Labels
Fractie
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil geluidshinder in Wezep tegen gaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.