Verwonderen

IMG_1766_1maandag 27 november 2017 09:31

De nieuwe regering in Den Haag is een feit. Dat een kleine partij als de ChristenUnie daar aan mee doet is best bijzonder te noemen. Nadat andere partijen afhaakten of niet mee wilden doen was de ChristenUnie nodig om de regering aan een meerderheid te helpen. Toevallig net 76 zetels of toch niet toevallig....

Toen Gert-Jan Segers tijdens de onderhandelingen een doorkijkje gaf, refereerde hij aan het  Bijbelboek Ester. Waar beschreven staat hoe een jong joods meisje koningin wordt aan een vijandig hof en uiteindelijk de vernietiging van het joodse volk weet te voorkomen. Toen ze daartoe naar de koning moest gaan om de plannen die er waren te voorkomen, durfde ze niet. Haar oom die als een soort peetvader voor haar is stelt haar een indringende vraag: “Zou het misschien voor een tijd als deze zijn dat je op deze plek zit?” We moeten uiteraard voorzichtig zijn met het claimen dat iets Gods wil is maar laten we ons verwonderen over dingen die gebeuren. 

Uit de verslagen van de coalitie-onderhandelingen lezen we dat met name de onderhandelaars van D66 en ChristenUnie elkaar pas begonnen te begrijpen na een goed gesprek waarin ze van hart tot hart met elkaar hadden gesproken. Iedere partij heeft zo zijn eigen idealen maar sommige principes zitten zo diep dat ze de kern van het leven raken zoals ‘voltooid leven’ en embryoselectie. Principes die in onderhandelingen dan ook niet inwisselbaar zijn.

De nieuwe ministersploeg is geïnstalleerd met daarin drie ChristenUnie bestuurders Carola Schouten, Arie Slob en Paul Blokhuis. Eigenlijk best bijzonder. Ze krijgen goede respons, ze staan bekend als betrouwbaar en harde werkers. Ook plaatselijk doen we ons best en werken we aan de zaken die er moeten gebeuren. Als je dan resultaat bereikt mag je dat presteren noemen, maar het leven wordt zoveel mooier en zoveel rijker als je je kunt laten verwonderen.

 

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Verwonderen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.