Samen sterk

IMG_1820poster_klnwoensdag 14 februari 2018 09:49

Een klein jaar geleden werd me de vraag gesteld of ik weer beschikbaar was voor een nieuwe periode in de gemeenteraad van Oldebroek. Daar heb ik toen best wel een tijd over nagedacht. Het werk in de gemeenteraad doe ik met veel plezier maar het kost me erg veel tijd. Ik ben iemand die graag alles wil weten en goed voorbereid op de vergadering wil komen. Het is dan vaak prioriteiten stellen waardoor ik het thuisfront regelmatig te kort doe en heel wat klusjes worden maar weer uitgesteld. Gelukkig heb ik een vrouw die me volledig steunt. Veelal zit ze na een (ook lange) vergadering op me te wachten en nemen we de tijd om even te relativeren en na te praten. Samen hebben we uiteindelijk het besluit genomen om door te gaan. 

Een andere belangrijke reden voor mij is onze fractie. Een team van mensen die ik veelal voordat ik aan het politieke werk begon niet kende. Mensen met allemaal dezelfde drive om goed te doen aan de samenleving van Oldebroek. Allemaal mensen die zich verbonden weten door de naam van onze partij, Christus Jezus: Hij die ons kracht geeft. Daarnaast hebben we het voorrecht van een grote fractie waardoor we de mogelijkheid hebben om taken te verdelen en te verdiepen. Ik heb echt veel respect voor de fracties die het grotendeels alleen doen en dan ook nog overal zijn. 

Voor de komende periode hebben we als ChristenUnie een mooie lijst met ervaren en nieuwe mensen. Mensen uit verschillende kernen met verschillende achtergronden en kwaliteiten.

Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, elkaar aan te vullen, kom je zoveel verder. Dat geldt voor een gezin, een fractie maar ook voor de gemeenteraad en natuurlijk de hele samenleving. Dat is voor mij dan ook de uitdaging voor de komende periode in de politiek; zoveel mogelijk samen, maar ook met de samenleving, de goede dingen te doen voor onze mooie gemeente Oldebroek. 

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Samen sterk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.