Blogleed

P.H. Graansmazaterdag 28 april 2018 21:52

Zaterdagavond het is al na achten, toch nog even achter het toetsenbord gekropen. Er moet nog een blog voor de ChristenUnie website geschreven worden, of eigenlijk: die had al anderhalve week geleden geschreven moeten zijn. Soms is het een fluitje van een cent en rolt er zo een blog uit, maar deze keer is het een ‘hele bevalling’ om wat op papier te krijgen. In gedachten zijn er de afgelopen weken al diverse ontwerpen de revue gepasseerd.  

Ik zou wat kunnen schijven over ‘zonneparken’ die op steeds meer plekken in het land verschijnen. Mooie initiatieven om te komen tot een duurzame energievoorziening i.p.v. landbouw of veeteelt, het land inzetten voor het oogsten van duurzame energie d.m.v. op het land opgestelde zonnepanelen. Het mes snijdt aan meerdere kanten, agrariërs zijn gegarandeerd van een constant inkomen en het draagt bij aan de doelstellingen om de energievoorziening klimaat neutraal te krijgen. Maar er valt nog veel meer over te zeggen. 

Ook de verhuizing van één van onze kinderen is een dankbaar, terugkerend onderwerp. In de afgelopen weken druk bezig geweest om de nieuwe woning op orde te maken en de spullen te verhuizen. Dit ritueel heeft zich in de afgelopen jaren al meerdere malen herhaald, maar er lijkt nu na het afronden van de studie en het vinden van een baan een einde aan te komen. Althans voorlopig, er zijn nog andere gezinsleden die een vervolgstudie willen gaan volgen. 

Maar het dankbaarste onderwerp voor een blog is toch wel de ontluikende lente. Wat kan een mens daar toch naar uitzien na een lange tijd van grijs, nat en koud weer! Die mooie zonnige dagen geven je weer een enorme energieboost! De tuin wordt weer op orde gemaakt, het terras krijgt een goede beurt met de hogedrukreiniger en de in de wintermaanden steeds chaotischer geworden garage, krijgt eindelijk een goede (opruim)beurt. En als diezelfde zon ook nog eens ‘de brandstof’ voor een zonnepark is, en ervoor zorgt dat de verhuizing fluitend gedaan kan worden, kom je er al schrijvend achter dat de ontluikende lente het ultieme onderwerp is voor een blog. 

Popke Graansma

« Terug

Reacties op 'Blogleed'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.