Participatiehuis Oldebroek officieel geopend

A. Hardonkdonderdag 04 oktober 2018 09:42

Op donderdag 27 september 2018 ben ik aanwezig geweest bij de opening van het Participatiehuis Oldebroek. Gewoon omdat ik geïnteresseerd en nieuwsgierig was naar wat er gebeurt in het Participatiehuis Oldebroek, waarom en voor wie.

Met het plaatsen van een handafdruk  opende wethouder Liesbeth Vos-Van de Weg officieel het Participatiehuis Oldebroek. “Een droom komt uit”, klonk het enthousiast in haar openingswoord. En: “Het is gewoon een taak van de gemeente om alle mensen mee te laten doen.” En deze laatste opmerking is een uitwerking van de in de Bestuursovereenkomst 2018-2022 “Met elkaar voor een duurzaam Oldebroek” genoemde passage: We zetten actief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met maatwerktrajecten te helpen om eigen inkomen te genereren.

In het Participatiehuis werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, luidt de officiële benaming van deze groep. Deze mensen worden aangedragen door de gemeente Oldebroek. Dat kunnen mensen met een bijstandsuitkering zijn, maar ook statushouders.

Het Participatiehuis is sinds juli dit jaar in bedrijf. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het pand aan de Elzenweg 3 te Oldebroek.

Het is niet voor iedereen mogelijk om direct een betaalde baan te krijgen en te houden. Sommige mensen hebben daar iets meer hulp en begeleiding bij nodig. Bij het Participatiehuis kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verschillende activiteiten  en programma’s  volgen, om zo in een veilige omgeving te wennen aan een werkomgeving of bijvoorbeeld werkritme op te doen. Iedere kandidaat heeft een individueel traject. Hierdoor zetten zij een volgende stap om (weer) actief deel te nemen aan een werkend bestaan of sociale activiteit. Het uitgangspunt is dat iedereen meetelt en mee doet!

Toen ik na afloop naar huis reed bedacht ik mij dat het zojuist geopende Participatiehuis een mooi voorbeeld is van hoe wij als samenleving dienen om te gaan met de zwakkeren in onze samenleving.

Arno Hardonk

« Terug

Reacties op 'Participatiehuis Oldebroek officieel geopend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.