ChristenUnie komt met voorstel voor duidelijke huisnummering

dinsdag 21 oktober 2008 11:04

Wie met name in het donker of bij slecht weer in het buitengebied een adres zoekt, kan het soms maar moeilijk vinden. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals keren op de vaak smalle wegen met kleine bermen en diepe sloten aan de zijkanten. Uit contacten met hulpverleners en burgers is bevestigd dat een duidelijke en eenduidige huisnummering meer dan wenselijk is. De fractie van de ChristenUnie Oldebroek heeft de gemeenteraad een initiatiefvoorstel ter besluitvorming aangeboden tot plaatsing van duidelijke huisnummers op paaltjes waarmee de fractie wil bereiken dat woningen, bedrijven etc. in het buitengebied beter te vinden en dus beter bereikbaar zijn. Directe aanleiding van het voorstel was één van de vele ontvangen suggesties van burgers op mijn-idee@oldebroek.christenunie.nl

Nadere toelichting
In sommige gemeenten - Hardenberg is een goed voorbeeld - is dit goed geregeld. Daar heeft men in de berm bij de oprit van elk perceel buiten de bebouwde kom op uniforme wijze het huisnummer aangebracht met duidelijke cijfers op een groen reflecterend schildje, dat op een paaltje is aangebracht. Een dergelijke aanpak zou voor veel burgers, hulpdiensten en bedrijven een goede zaak zijn, om economische-, veiligheids en sociale overwegingen. Overigens ziet men in steeds meer plaatsen dat men dit aanpakt. 

Onderzoek
Onderzoek bij hulpverleners heeft uitgewezen dat er op zich voor hen tot op heden geen echte problemen zijn geweest. De aanwezigheid van navigatiesystemen biedt doorgaans wel uitkomst maar soms is het nog wel even zoeken voor ze de juiste inrit naar een woning hebben gevonden. 

Kosten
Een korte inventarisatie leverde het aantal van 1.761 adressen op die in aanmerking zouden komen voor een paaltje met het huisnummer bij de inrit. Inclusief het plaatsen van de paaltjes met huisnummers komen de kosten neer op ongeveer 32 euro per stuk. Uiteraard heeft de ChristenUnie in het voorstel aangegeven op welke wijze de kosten van het voorstel gefinancierd kan worden. Er is nog geld beschikbaar voor de verbetering van de leefomgeving. 

 

Besluitvorming
De Christenunie stelt voor om het voorstel te bespreken met alle fracties in de raadsvergadering van dinsdag 16 december 2008

In de bijlage treft u het complete initiatiefvoorstel aan inclusief het raadsvoorstel

Henk van Bergeijk

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
initiatiefvoorstel huisnummering buitengebied 20 oktober 200848,5 kBapplication/msworddownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie komt met voorstel voor duidelijke huisnummering'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > oktober