SNOEP VERSTANDIG EET EEN APPEL!

woensdag 29 oktober 2008 12:36

Ik heb m'n wagen volgeladen met allemaal ....................appels!

Wethouder Maat moet alle zeilen bijzetten om het schoolplein van de Regenboog op te komen.
Maar met enige hulp van een paar raadsleden komt het helemaal goed.

De bakfiets, ter beschikking gesteld door fruittuin Verbeek is volgeladen met appels voor alle kinderen van de school. Dit is de aftrap voor de fruitactie. Vorig jaar november lanceerde de fractie van de SGP het idee.

foto: Martin Rotman

Na een welkom door de directeur, de heer Hendriksen houdt de wethouder een praatje voor de kinderen. Zij hebben zich onder leiding van hun leerkrachten keurig opgesteld op het schoolplein.
De wethouder vertelt dat de gemeente de komende jaren extra aandacht gaat besteden aan gezonde voeding en voldoende beweging. Deze fruitactie is het startschot voor de nieuwe gezondheidsplannen, die de gemeente de komende jaren uitvoert samen met scholen, peuterspeelzalen en andere organisaties. Nadat de jongens en meisjes het verhaal hebben gehoord, krijgen ze uit handen van de meegekomen raadsleden een heerlijke appel!

De raadsleden brengen vervolgens een bezoek aan de basisscholen en peuterspeelzalen in de gemeente. Ons raadslid Inge de Vries gaat op bezoek bij de Meidoorn, de Oranjeschool en de Wereldweide en Gijs van den Brink bezoekt achtereenvolgens de Regenboog (hoe kan het anders?), de Timotheusschool en peuterspeelzaal het Mierennest.

"De kinderen van groep 4 van de Regenboog zitten net aan hun schoolontbijt. Ik mag aanschuiven en meedoen. De kinderen van groep 4 van juf Heidi Prins eten veel fruit en dat is heel gezond. Ze zijn ook heel sportief. Iris en Amy zitten op turnen. Amy showt met hulp van de juf een handstand in het klaslokaal. Lisa en Gerjan spelen voetbal en hebben afgelopen zaterdag allebei twee keer gescoord. Ilse leert skeeleren op de skeelerbaan, Renske houdt van schaatsen en Diane gaat naar jazzballet. Een viertal kinderen laat ook nog een stukje jazzballet zien aan de klasgenoten.

In groep 8 van de Timotheusschool wordt hard gewerkt. Ze hebben het bijna niet in de gaten wanneer de directeur, Ben Kanis en ik binnenkomen. De kinderen mogen hun werk een half uurtje laten liggen, zodat we een klassengesprek kunnen voeren. Ze krijgen eerst een opdracht om een slagzin te raden. Op het bord staan alleen maar de stippen van de slagzin. Na ruim tien pogingen komt de slagzin tevoorschijn: "Snoep verstandig, eet een appel!" In het vervolg blijkt dat de kinderen al heel wat geleerd hebben in hun basisschooltijd. Het gaat over Balkenende, de Socialistische Partij, een paarse tomaat, een uitstapje naar de marine en niet te vergeten de inzamelingsactie van groep 8 voor het nieuwe schoolplein (ruim 739 euro). Ook in deze groep zijn veel sportievelingen en ....... muzikanten (net zo sportief!)

De kinderen van peuterspeelzaal 't Mierennest zijn net los zoals juf Carla het zegt. Maar binnen vijf minuten na mijn binnenkomst zitten ze allemaal op hun plek. Ik heb de paddestoel gekozen als zitplaats en krijg een rode muts op m'n hoofd en wordt vervolgens kabouter Spillebeen genoemd. We praten met elkaar over een boom die de kinderen hebben gemaakt en de appel die ze van de gemeente krijgen. Aan bomen groeien appels. En appels zijn gezond, voor je buik, voor je tanden en ook voor je kiezen. Als we het daarover eens zijn gaat ieder weer heerlijk spelen en gelukkig wil één van de kinderen die muts van m'n hoofd halen.

Een gezellige morgen met een nuttige actie!"


Gijs van den Brink

« Terug

Reacties op 'SNOEP VERSTANDIG EET EEN APPEL!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > oktober