Vaststelling bestemmingsplan Wezep-Noord uitgesteld

donderdag 30 september 2010 21:40

Veranderende plannen en te late informatievoorziening aan de raad waren de redenen dat de gemeenteraad geen besluit wenste te nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan Wezep-Noord.

Op de raadsagenda van dinsdag 28 september stond de vaststelling van het bestemmingsplan Wezep-Noord. Een integraal plan wat bedoeld is om (wettelijk vereist) te actualiseren en enkele nieuwbouwprojecten mogelijk te maken.

Het plan had gelijk al niet de kwaliteit die we gewend zijn in Oldebroek. Veel ambtshalve-wijzigingen die inhoudelijk niet zo veel invloed hebben op het plan maar de leesbaarheid niet ten goede komt. Na de ter inzage legging waren er nog enkele veranderingen ingebracht. Zoals een appartementen- en kantorencomplex op Zuiderzeestraatweg 504. In de commissievergadering bleek ook dat enkele zienswijzen nog niet voldoende beoordeeld waren of dat er nieuwe feiten werden gepresenteerd waardoor er nieuwe besluitvorming nodig was.

Bij aanvang van de raadsvergadering lag er informatie bij de raadsleden op tafel over een aantal van deze zaken. Locatie Zuiderzeestraatweg 504 werd weer uit het plan gehaald omdat er bezwaar vanuit de buurt was. Recht op een bedrijfswoning aan de Rondweg werd alsnog bestemd conform bestaande rechten, zodat ons amendement wat samen met SGP, CDA en VVD was voorbereid niet meer nodig was.

Allemaal aanpassingen op punten waar we als ChristenUnie-fractie al vragen over gesteld hadden in de voorbereidende commissievergadering. Door deze aanpassingen werd het plan voor ons duidelijker en overzichtelijker. Waar we wel bedenkingen bij hadden was een verandering op locatie Colijnhof waar 6 geplande seniorenwoningen werden vervangen door 8 starterswoningen. Een dergelijk ingrijpende verandering in het plan was voor ons niet acceptabel omdat de formele procedure van ter inzage legging en besluitvorming niet is gevolgd. Alles bij elkaar vonden wij de te late informatievoorziening en de gevolgde procedure onvoldoende om van een zorgvuldige besluitvorming te kunnen spreken. De andere partijen in de raad sloten zich aan bij ons standpunt. Het college nam het stuk terug en zegde toe dit plan beter onderbouwd en voorbereid in de volgende raadsvergadering opnieuw aan te bieden.

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Vaststelling bestemmingsplan Wezep-Noord uitgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.