Ernstig teleurgesteld in Jan Kaiser

zaterdag 19 februari 2011 11:04

Tijdens de commissievergadering van woensdag 16 februari werd er ingesproken door Jan Kaiser. Als buurtbewoner hield hij een betoog waarom er volgens hem geen woningen gebouwd kunnen worden op locatie “Amsberg”, zijn goed recht. Met verbazing heb ik het tweede gedeelte van zijn betoog aan gehoord. Daarin werd ik beschuldigd van mensen onder druk zetten en het bezigen van achterbakse werkwijzen. Daar deze beschuldigingen in een openbare vergadering zijn geuit en totaal buiten de waarheid zijn wil ik mijn versie van de zaak ook publiek maken.

Op de informatieavond over het voorontwerp bestemmingsplan  ‘Amsberg-terrein’ heb ik de familie van ’t Veen gesproken. Deze hebben me verteld over de situatie van hun bedrijf in relatie tot het nieuwe plan. Ze gaven aan dat de huidige situatie (onzekerheid) hen geen goed deed en ze graag zo snel mogelijk tot een oplossing wilde komen. Ik heb ze daarop geadviseerd om een andere adviseur te nemen omdat Jan Kaiser er niet bekend om staat oplossingsgericht te handelen maar meestal doorgaat in gerechtelijke procedures. Niet meer en niet minder enkel een advies en geen enkele druk. De familie van ’t Veen heeft zelf de keuze gemaakt om Jan Kaiser te bedanken voor zijn diensten, dat ging overigens ook nog niet vanzelf.

Dan vraag ik mij af waarom moet Jan Kaiser dan zo boos worden als een burger aan geeft geen gebruik meer te willen maken van zijn diensten. Meestal is het een financieel belang als mensen boos worden maar dat kan hier niet aan de orde zijn want Jan Kaiser biedt zijn diensten gratis aan. Wat is het dan misschien is hij aangetast in zijn eer of mist hij een podium om zich te kunnen profileren.  Of misschien is hij boos dat zijn speeltje wordt afgepakt? Maar misschien is het wel eigen belang hij zegt nl. in zijn betoog: “Niet overigens dat ik als direct belanghebbende de afgegeven machtiging in deze kwestie strikt formeel nodig heb.”  Het is een goed recht dat je als belanghebbende je kunt verweren tegen plannen die er in je omgeving gepland zijn. Maar om daar de situatie van een andere burger die je om advies en bijstand vraagt te gebruiken gaat wel ver.

Ieder weldenkend mens begrijpt dat dit een persoonlijke ernstige belediging is, mensen helpen, zaken aanhoren en daar waar het kan advies geven zijn voor mij drijfveren om politiek bezig te zijn. Ik bezoek veel mensen probeer oplossingen te vinden en hoef niet zo nodig in de publiciteit. Dan doet het pijn dat je integriteit in twijfel wordt getrokken. Gelukkig kwam er steun uit onverwachte hoek. De aanwezige leden van de ABO-fractie hebben zich naar mij toe nadrukkelijk gedistantieerd van de uitlatingen van Jan Kaiser. Andre en Huub bedankt.

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Ernstig teleurgesteld in Jan Kaiser'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.