ChristenUnie aan kop op de Veluwe

verkiezingen[1]maandag 28 februari 2011 14:16

Nog even en het is zover. Op 2 maart kiezen we de nieuwe Staten van Gelderland. Inderdaad: deze staten kiezen ook de Eerste Kamer, heel belangrijk, maar laten we niet vergeten dat we allereerst kiezen voor een overheidslaag waar we als gemeente heel veel mee te maken hebben. Het maakt daarbij nogal wat uit hoe de politieke wind op provincieniveau gaat waaien. De ChristenUnie in Gelderland is er klaar voor. Op de Veluwe staat onze partij sterk. De laatste peiling laat zien dat 22% van de stemmen op de ChristenUnie uit ons gebied komt.

Mensen gebruiken voor hun keuze verschillende argumenten. De een let op de machtsverhoudingen  in de Eerste Kamer. Ze zien dat het CDA in het kabinet van kleur verschiet onder druk van VVD en ook PVV. Anderen zijn bang voor nog meer invloed van de PVV en gaan strategisch stemmen (niet naar politieke overtuiging, maar naar machtsverhoudingen). De ChristenUnie heeft bewezen regeringsverantwoordelijkheid te durven nemen, en tegelijkertijd profiel te durven houden in netelige kwesties op maatschappelijk (Centra voor Jeugd en Gezin), ethisch (gezondheidszorg), en  economisch gebied (afweging tussen economie en ecologie bijvoorbeeld).

Op de goed bezochte verkiezingsavond in Coelenhage in Wezep gaven zowel Pieter Plug, provinciaal lijsttrekker, als voorman André Rouvoet in heldere taal aan waar de ChristenUnie voor staat. We staan voor duurzame oplossingen die goed zijn voor de Gelderse burger, de natuur, het klimaat en het milieu. Voor verdere investeringen in mobiliteit: openbaar vervoer, fietsveiligheid enz. En voor provinciale rondwegen, verbetering van de luchtkwaliteit en aanleg van stil asfalt. We willen dat agrariërs voldoende ruimte houden voor hun bedrijfsvoering en aanvullende nevenactiviteiten; zij onderhouden immers voor een belangrijk deel het landschap en dragen bij aan de leefbaarheid op het platteland. We kiezen ook voor een goed ondernemersklimaat en stimulering op het gebied van innovatie, werkgelegenheid, arbeidsmarkt en bedrijfsleven. En voor het overdragen van expertise aan de gemeenten bij de overdracht van het bureau jeugdzorg aan de gemeenten. Om niet meer te noemen.

Wij hebben als lokale ChristenUnie baat bij een goede verhouding met de provincie. Dat doen we op verschillende niveaus, op verschillende manieren. Via onze provinciale collega’s van de partij, onze gedeputeerde Annelies van der Kolk, onze statenfractie, en uiteraard lijsttrekker Pieter Plug. Het is dus wel komisch als wethouder Nicolet Hoorn aangeeft dat het lot van Oldebroek in feite afhangt van de vraag of haar partijgenoot Harold Zoet gekozen wordt. Zij roept namelijk de Oldebroekers op vooral op deze CDA-kandidaat te stemmen met als argument dat alleen deze medeburger ons belang het best kan dienen. Dat zou niet best zijn! Haar ‘zoethoudertje’ gaat wel even voorbij aan het feit dat de meeste partijen in onze gemeente uitstekende relaties hebben met ‘hun’ mensen in Arnhem. Natuurlijk mag de wethouder oproepen haar partij te stemmen. Maar in functie moet ze boven de partijen staan, en niet vanuit de eigen portefeuille en ervaringen als wethouder de burgers oproepen om te kiezen op een bepaalde kandidaat. Een uitglijder in verkiezingstijd zullen we maar zeggen.

Wij stonden op de markt met een kraam afgelopen donderdag. Dat heeft leuke gesprekken met burgers opgeleverd. Afgelopen weekend zijn ook flyers huis aan huis verspreid. Lees onze programmapunten ( http://gelderland.christenunie.nl/programma-2011-2015 ), lees de oproep van Roel Kuiper op de landelijke website http://verkiezingen.christenunie.nl/eerstekamer . De ChristenUnie doet ertoe. We spannen ons in ook naar kritiek te luisteren. We zoeken niet de goedkope effecten, maar streven naar stabiliteit, rechtvaardigheid, eerlijke belangenafweging, transparantie. We willen betrouwbaar zijn. Uit overtuiging.

Mogen we op uw stem rekenen?

Stem op lijst 5!

Onderstaand de kandidaten van lijst 5 met in het rood de kandidaten uit de gemeente Oldebroek.

1. P. (Pieter) Plug, Ede

2. A.E.H. (Annelies) van der Kolk, Harderwijk

3. D.W. (Dick) Ebbers, Zelhem

4. P. (Peter) van ’t Hoog, Ede

5. E.H. (Evert) de Graaf, Putten

6. M.J.T. (Marc-Jan) Trouwborst, Barneveld

7. D. (Dirk) Vreugdenhil, Nijmegen

8 J.L. (Janneke) Vos - Arwert, Duiven

9 J.G. (Gert) Kers, Hattem

10 P.J. (Piet) van Meijeren, Ede

11 C.E. (Christine) van den Hazel-Goedvree, Putten

12 G. (Gerard) van der Velde, 't Harde

13 F. (Fred) Temminck, Asperen

14 G.W. (Miep) van der Zee, Apeldoorn

15 M.P. (Maaike) van Bergeijk – van Golen, Wezep

16 B.J. (Jacobien) van der Worp-Westerik, Hattem

17 G. (Gert) van den Berg, Nunspeet

18 C. (Corné) Batenburg de Jong, Voorthuizen

19 H.J. (Harry) Nijkamp, Wezep

20 J.G. (Han) Schipper, Ede

21 Ph.C.A. (Ton) Hardonk, Oldebroek

22 G.B. (Bert) van t’Zelfde, Aalst

23 M.J. (Martin) van Veen, Ochten

24 A. (André) Oldenkamp, Warnsveld

25 M.A. (Martha) Kool – Tulp, Tricht

26 A.H. (Arnold) Rots, Aalten

27 J.J. (Hanny) van Brakel - Huijgen, Randwijk

28. G. (Govert) van Bezooijen, Herwijnen

29 L. (Lubbert) van den Heuvel, Putten

30. J.M. (Martin) Schuurman, Nijkerk

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie aan kop op de Veluwe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.