ChristenUnie informeert naar gevolgen overgang huurwoningen

dinsdag 26 juni 2012 16:12

Woningcorporatie deltaWonen heeft, volgens berichten in de pers, 625 huurwoningen in de gemeente Oldebroek overgedragen aan Omnia Wonen . Ook zou deltaWonen zich helemaal willen terugtrekken uit onze gemeente.
Voor de fractie van de ChristenUnie reden om enkele schriftelijke vragen te stellen aan het College van Burgemeester en Wethouders. Zo wil de fractie graag weten welke mogelijke gevolgen dit heeft voor de huurders . En wat dit betekent voor de nieuwbouwplannen van Veldheem in Wezep? Ook staat de gemeente garant voor enkele leningen van deltaWonen. De fractie is benieuwd in hoeverre die garanties zijn overgenomen door OmniaWonen en wat dit voor effect heeft op het risicoprofiel van de gemeente. Recentelijk heeft de gemeente prestatieafspraken gemaakt met deltWonen voor de komende jaren. Heeft OmniaWonen deze afspraken over de aantallen te bouwen woningen ook overgenomen?

EngbertJan Ruitenberg en Henk van Bergeijk

Via onderstaande link is de brief aan het College te downloaden

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
brief aan collge mbt overgang huurwoningen662,6 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie informeert naar gevolgen overgang huurwoningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.