Kennismaken met Stichting Woonzorg De Plataan

samen+recht+doen.pngmaandag 18 maart 2024 14:07

Op 6 maart mochten we als ChristenUnie in gesprek met het stichtingsbestuur van De Plataan. Jan van Raalte (voorzitter), Jan Duinkerken (secretaris) en Klaas Wiersma (penningmeester) spraken vol passie en enthousiasme over dit mooie project waar ze zich hart en ziel zich voor inzetten. We hoorden op deze avond hoe dit alles tot stand gekomen is.

Wat is de Plataan? Wellicht zegt het u als lezer nog niets. In 2017 is het eerste initiatief genomen door het huidige stichtingsbestuur en om een woonvoorziening voor jongeren vanaf 18 jaar met een beperking te realiseren in Wezep. Op 18 juni 2019 is de stichting opgericht. De wens om kinderen met een beperking dichtbij hun ouders te laten wonen was groot. Zonder enige vorm van adverteren is er inmiddels een groep van 20 toekomstige bewoners. Woonzorg De Plataan wil in Wezep een veilig thuis creëren voor jongeren met beperkte mogelijkheden.

Vol lof spreken de heren over de samenwerking met de Gemeente en wethouder Vos. Vanuit de Provincie hebben ze ook ondersteuning die voor hen zeer waardevol is. Ouders die een kind met een beperking hebben, willen graag dat hun kind, in de toekomst zo zelfstandig mogelijk in Wezep kan wonen.  Deze wens is opgepakt door de drie mannen die samen met de op dit moment 20 toekomstige bewoners en hun ouders een mooi nieuw woonproject gaan realiseren. In het oude gebouw van de Kleppenbelt worden samen met Prins Bouw uit ’t Harde 24 appartementen voor jongeren met een beperking gerealiseerd. Als alles voorspoedig verloopt zullen vanaf mei 2025 de eerste bewoners hun appartement intrekken om een mooie toekomst in Wezep op te bouwen, met hun families in de buurt.

Labels

« Terug

Reacties op 'Kennismaken met Stichting Woonzorg De Plataan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.