Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Oldebroek

christenunie logo oldebroek afkorting vierkant_burned (3).jpgdinsdag 26 maart 2024 19:03

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 maart 2024 heeft de gemeenteraad het voorstel “Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Oldebroek” aangenomen.

 De overwegingen voor de fractie van de ChristenUnie om met dit voorstel in te stemmen zijn dat door deze verordening het voor werkgevers makkelijker wordt om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen en deze mensen voor langere tijd aan het werk te krijgen. Ook dient deze nieuwe verordening er voor om het werk voor mensen met een arbeidsbeperking aantrekkelijker te maken (bijvoorbeeld door meer inkomen). Ook zullen werkgevers en werkzoekenden door deze nieuwe verordening elkaar makkelijker vinden. Deze verordening is in samenwerking met de arbeidsregio Zwolle opgesteld.

 Het aangenomen voorstel “Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Oldebroek” past in het College Uitvoeringsprogramma 2023-2026: Speerpunt Arbeidsmarktbeleid. We benutten het arbeidspotentieel in onze gemeente optimaal. Zoveel mogelijk inwoners zijn aan het werk, waaronder ook de inwoners die om wat voor reden dan ook minder makkelijk toegang tot de arbeidsmarkt hebben.

Labels

« Terug