25 jaar bedrijvenkring Oldebroek

logo bedrijvenkring oldebroekvrijdag 12 oktober 2012 23:36

De bedrijvenkring Oldebroek bestaat 25 jaar. Een goede reden om een feest te geven. Donderdag 11 oktober werd massaal aan de uitnodiging gehoor gegeven en werd onder schitterende weersomstandigheden de omgeving van Oldebroek verkend. Tussen de sportieve, culturele en culinaire bezigheden door was er voldoende gelegenheid voor gesprek en ontmoeting. Waar we als raadsleden ook volop gebruik van hebben gemaakt.

Het is een goede gewoonte van de bedrijvenkring Oldebroek om een jaarlijkse bedrijvendag te organiseren voor haar leden en mensen van de politiek. Zo geeft zij inhoud aan haar doelstelling om de onderlinge band te versterken en de contacten met het gemeentebestuur te bevorderen. Dit jaar werd er een speciale dag georganiseerd vanwege het 25 jarig bestaan. Met de bus uit Hattem door Oldebroek naar Elburg en met de boot weer terug naar Hattem. En tussendoor verschillende sportieve en culturele activiteiten. Het was een prachtige dag, complimenten voor de perfecte organisatie zijn op z’n plaats.

Veel leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook burgemeester en wethouders waren vertegenwoordigd, met daarnaast verschillende raadsleden. Als raadsleden van de ChristenUnie hebben we deze dag ervaren als bijzonder aangenaam, maar ook zeer zinvol. In een ontspannen sfeer hebben we veel ondernemers kunnen spreken. We hebben ideeën aangehoord, maar ook klachten en belemmeringen waar de ondernemers tegenaan lopen. Hier kunnen we in ons raadswerk ons voordeel mee doen.

In de toespraken van voorzitter Jan Smit en burgemeester Hoogendoorn benadrukten beiden de goede contacten die er onderling zijn. Daarnaast is er ook de bereidheid om dit nog uit te bouwen. Voorzitter Smit blikte terug op het  verleden en gaf aan ondanks de moeilijke economische tijd van het heden, toch veel vertrouwen te hebben in de toekomst. Burgemeester Hoogendoorn benadrukte de belangrijke positie van de ondernemers in onze gemeente op allerlei terreinen en sprak ook de waardering uit voor de ondernemersgeest. Ook benadrukte hij de moeilijke financiële positie van de gemeente en de veranderende rol ‘minder overheid – meer samenleving’. Maar ook dat biedt weer kansen voor het bedrijfsleven. Als laatste onderstreepte hij ook de gunstige ligging van Oldebroek in de driehoek met Kampen en Zwolle, waar de economie landelijk gezien goed draait!

We hebben genoten van deze enerverende dag, vooral in de rol van volksvertegenwoordiger. In  korte tijd kun je veel mensen spreken en daar leer je meer van dan vele uren vergaderen. We proberen dit vol te houden in allerlei verbanden van de samenleving.

Engbert Jan Ruitenberg

Gijs van den Brink

Hans het Lam

Labels

« Terug

Reacties op '25 jaar bedrijvenkring Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.