ChristenUnie: Andere benadering speeltuin Verlengde Meidoornstraat nodig

vrijdag 14 september 2012 14:15

Deze week ontving de gemeenteraad een brief van verontruste ouders en bewoners in de buurt van de Verlengde Meidoornstraat. Op het speelterrein daar werd ‘de olifant’ verwijderd omdat deze niet meer aan de veiligheidsnormen voldeed. Aan de bewoners werd door de gemeenteambtenaar meegedeeld dat er vanwege de bezuinigingen geen vervanging zou komen. De fractie van de ChristenUnie denkt dat dit anders moet. In de raadsvergadering gaf ze aan wat haar in de toekomst voor ogen staat in zulke situaties.

De fractie bepleit dat er in dergelijke zaken een dialoog volgt waarin met de bewoners breder wordt gekeken naar wat zij zelf voor die voorziening willen en kunnen betekenen. Daar hoort behalve beheer en onderhoud ook bij het zoeken naar alternatieve financiering, b.v sponsoring e.d. Want ook als je een nieuw speeltoestel zou plaatsen kan dat weer aftakelen. Bezie dus – aldus de fractie - wat de bewoners zelf willen, en wat ze kunnen doen in het beheer van de speelvoorziening. Doe een beroep op creativiteit, praat daar samen over. 

In een reactie gaf het college bij monde van wethouder Carlo van Dijk aan dat de beslissing tot verwijdering resultaat was van het beleid dat vorig jaar werd vastgesteld. Maar hij zegde toe zeker in de lijn die de fractie van de ChristenUnie aangaf te werk gaan. Het project aan de Verlengde Meidoornlaan kan nog niet meteen worden uitgelicht, maar zal wel in dialoog worden opgepakt. Procedureel komt dit eerst nog via de postlijst van de raad in de commissievergadering voor bespreking. 

Ton van Leijen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Andere benadering speeltuin Verlengde Meidoornstraat nodig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > september