Op of van de straat

Henk mei 2010woensdag 19 september 2012 11:40

De afgelopen twee maanden zijn er geen officiële vergaderingen geweest in het raadhuis. Doorgaans genieten de raadsleden van het zomerreces, de vergadervrije periode. Dit jaar was er helaas geen sprake van een zomerreces. Zeker niet voor de fractieleden van de ChristenUnie. In de laatste vergadering voor de zomervakantie stapte het CDA uit de formatie. Voor de fracties van de ChristenUnie en de SGP zaak om snel te handelen. Na overleg met andere fracties kwamen we tot de conclusie dat we samen met de SGP de coalitie zouden vormen de komende twee jaar. We moesten dus op zoek naar een ervaren wethouder en ook nog eentje waar we geen wachtgeld aan verschuldigd zouden zijn bij zijn of haar vertrek.  Aan het begin van het nieuwe politieke jaar heeft onze zoektocht een prima kandidaat opgeleverd in de persoon van Erris Zandbergen.

Dat de fractieleden niet stil hebben gezeten tijdens de vakantieperiode komt ook tot uiting toen ik vorige week de nieuwsbrief opstelde voor onze leden en sympathisanten (bijna 400 inmiddels).  Meer dan 30 artikelen van de hand van diverse fractieleden zijn door mij als webmaster geplaatst op onze website.  Dat we al die artikelen niet voor niets publiceren blijkt wel uit het aantal lezers die we mogen registreren. Afgelopen vier weken hebben bijna  4.000 bezoekers onze website oldebroek.christenunie.nl bezocht en het aantal groeit maandelijks!

 Ook raadsvergadering van vorige week donderdag over de bezuinigingsvoorstellen op basis van de kerntakendiscussie wierp zijn schaduw ver vooruit. De afgelopen maanden heeft onze fractie onder deskundige leiding van ons financieel specialist binnen de fractie, Wim Boer, gezocht naar alternatieven voor het collegevoorstel.  Met als  uiteindelijk resultaat dat vorige week donderdag in de raadsvergadering alle fracties de wijzigingsvoorstellen op het voorliggende voorstel van het college (dus raadsbreed) konden steunen. Een groot compliment voor kartrekker Wim Boer.

Afgelopen week stond ook in het teken van de verkiezingen van de 2e Kamer. Maandagavond ben ik met de ChristenUnie bus meegereisd naar Zwolle waar de slotavond van de verkiezingscampagne plaatsvond. Een overvolle zaal met meer dan 500 aanwezigen was getuige van een inspirerende avond. De muzikale ondersteuning van de band Trinity was overweldigend. Zanger Elbert Smelt heb ik 17 jaar geleden overigens samen met mijn oudste zoon voor het eerst naar muziekles gebracht bij de Eendracht  in Wezep waar ze les ontvingen op de bugel. Woensdag was ik als voorzitter van het stembureau in de Vredeskerk actief. Het is te hopen dat het handmatig tellen van die grote flappen van stembiljetten tot het verleden zal behoren. Soms verlang je terug naar de technische hoogstandje in het verleden.  Toen we nog gebruik maakten van de stemcomputer en 10 minuten na sluiting van het stembureau  de complete uitslag uit de printer rolde. Daar hebben we nu minstens 2 tot 3 uur voor nodig.

Gelet op die vele vergaderingen en overleggen zou je denken dat politiek je van de straat houdt. Maar ik ben van mening dat politiek mij juist op de straat houdt. Contact met inwoners en verenigingen en bedrijven en instellingen is ontzettend belangrijk. Elke dag weer de thermometer in de samenleving steken om te weten wat er gaande is en om de juiste besluiten te kunnen nemen. Dat contact mag niet ondersneeuwen in het vergadergeweld. Daar kunt u mij en de andere raadsleden op aanspreken!

« Terug

Reacties op 'Op of van de straat'

Haani45
Geplaatst op: 23-10-2016 09:44 Quote
That is lovely and amazing story of success. He is great personality and his journey of success is very interesting. He is fully determinent to get that position and do hard work to get this position. I'm students always like to read such stories. https://writers-house.co...ng/cv-writing-services/
Nieuw bericht

Archief > 2012 > september