Erris Zandbergen benoemd en beëdigd als wethouder

vrijdag 28 september 2012 11:21

De raad heeft op voordracht van de fractie van de ChristenUnie als wethouder benoemd en beëdigd de heer Erris Zandbergen uit Woudenberg. Ruimtelijke ontwikkeling vormt de kern van zijn portefeuille. Voor de fractie waren doorslaggevend zijn grote ervaring, kennis en persoonlijke eigenschappen. De raad stemde unaniem in met deze benoeming.

Erris Pieter Zandbergen heeft vanaf 1978 een jarenlange politieke loopbaan opgebouwd als bestuurder van de lokale kiesvereniging en als raadslid. Daarbij deed hij ruim 16 jaar ervaring op als wethouder in de gemeente Woudenberg. De heer Zandbergen is 69 jaar, getrouwd, heeft 3 kinderen en 4 kleinkinderen. 

In zijn toespraak gaf hij aan aangenaam verrast te zijn hoe hij in Oldebroek is ontvangen, en het feit dat de benoeming unaniem geschiedde. Hij benoemde drie peilers waarop hij graag zijn werk wil verrichten. De eerste is zijn thuisfront, waarbij met name zijn vrouw voor hem een belangrijke ruggesteun vormt. Daarnaast de organisatie: het college, de raad, de directie en de medewerkers. “We kunnen het alleen maar samen doen”- zo zei hij - “en ik heb alle vertrouwen in het goede team dat in aantref. De burger moet ook kunnen zien hoe we als overheid functioneren”. Zijn derde peiler ligt in de overtuiging dat het werk niet kan gebeuren zonder Gods zegen, waarbij hij Psalm 127 aanhaalde: “Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers”. 

De nieuwe wethouder gaf aan dat er veel moet gebeuren, en daarbij te rekenen op een constructieve wil tot samenwerking van alle betrokkenen. De laatste raadsvergadering had hem in het vertrouwen gesterkt dat die wil er is. “Ik hoop dat wij over ruim anderhalf jaar tegen elkaar kunnen zeggen; het was goed”- zo stelde hij.

« Terug

Reacties op 'Erris Zandbergen benoemd en beëdigd als wethouder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > september