ChristenUnie uit zorg over jeugdzorg

vrijdag 29 oktober 2010 11:11

De fractie van de ChristenUnie in Oldebroek vindt het in principe een goede zaak dat de jeugdzorg van de provincie wordt overgeheveld naar de gemeenten. De zorg voor onze jonge inwoners kan het best zo dicht mogelijk bij huis belegd worden, en de gemeente is daarvoor een natuurlijke partner. Maar belangrijker dan de vraag welke overheid zich hiermee belast is de vraag hoe de doelgroep het best is te bereiken en te helpen. Is onze gemeente daartoe in staat? Beschikt Oldebroek daarvoor over voldoende menskracht en financiële middelen?

De overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten is een onderdeel van het Regeerakkoord van het nieuwe kabinet. In de provincie zijn daarover echter verschillende meningen te horen. Het is de fractie van de ChristenUnie niet duidelijk welk standpunt het college van Oldebroek hier inneemt. Daarover stelt  de fractie aan het college een aantal vragen. Zo wil de fractie weten of het college op de hoogte is van het verzet dat een aantal gemeenten in Gelderland pleegt tegen de voorgenomen overgang van jeugdzorg naar de gemeenten. Heeft het college overwogen om aan dit initiatief deel te nemen? Zo niet wat is dan hiervan de reden?

Gevraagd wordt voorts of het college de bedoelde overdracht voor de gemeente Oldebroek een goede ontwikkeling vindt. Tenslotte vraagt de fractie of het college denkt dat deze overdracht wel op verantwoorde wijze kan plaatsvinden, vooral als gelet wordt op de ambtelijke capaciteit en de financiële middelen die ermee gemoeid zijn. En als deze overdracht niet verantwoord kan plaatsvinden, welke invloed het college wil uitoefenen om deze ongewenste ontwikkeling te keren.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen nav overdracht jeugdzorg naar gemeenten142,5 kBapplication/msworddownload
Labels
Persbericht

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie uit zorg over jeugdzorg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.