Starterslening beschikbaar in Oldebroek

portret Engbert Jan mei 2014vrijdag 23 januari 2015 08:00

De woningmarkt trekt weer iets aan, ook in Oldebroek zijn er positieve signalen maar de markt kan wel een duwtje in de rug gebruiken. De gemeenteraad van Oldebroek heeft dan ook unaniem ingestemd met het voorstel van het college van B&W om een starterslening in te voeren. Deze lening is bedoeld voor mensen die een eerste woning willen kopen maar de financiering hiervan niet rond kunnen krijgen.

Soms is het bedrag wat een starter op de woningmarkt kan lenen bij een bank net niet toereikend om de gewenste woning te kopen. De Starterslening kan dan uitkomst bieden en kan worden aangevraagd voor de aankoop van zowel nieuwbouw als bestaande woningen in de gemeente Oldebroek met een aankoopgrens tot € 200.000,- en bedraagt maximaal € 25.000,-.  De lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. Na drie jaar begint de starter, als het inkomen dit toelaat, met het aflossen van de lening en het betalen van rente.

Als fractie van de ChristenUnie zijn we blij dat het college dit punt uit het bestuursakkoord voortvarend opgepakt heeft en deze lening nu beschikbaar komt. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk starters een kans krijgen een woning te kopen maar geloven ook dat de doorstroming op de huizenmarkt  door deze lening zal worden bevorderd. Met de positieve signalen over een herstellende economie kan dit mogelijk een positieve impuls geven aan de werkgelegenheid in onze regio.

 Engbert Jan Ruitenberg

Labels

« Terug

Reacties op 'Starterslening beschikbaar in Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.