ChristenUnie en SGP koersen op draagvlak

zaterdag 07 juli 2012 22:38

Deze week ontstond er in de coalitie een breuk met de CDA-fractie. Direct daarop hebben de coalitiepartijen ChristenUnie en SGP zich beraden op de situatie. Beide fracties voelen zich blijvend verantwoordelijk voor een gezonde gemeentelijke organisatie, en een moderne dienstverlening. Zij willen graag hun goede samenwerking voortzetten, in principe binnen de kaders van het bestaande bestuursakkoord. Zij hebben samen een meerderheid in de Raad. Toch staat voor hen dit getal niet voorop. Zij willen juist temeer de komende fase niet op machtsverhouding maar op draagvlak opereren. Beide partijen hebben de uitgesproken wens om vooral op de inhoud koers te houden. Daarbij nemen zij de mening van alle partijen in de Raad serieus.

De beide fracties gaan daarom hun collega’s van de andere fracties vragen hun mening te geven over de ontstane situatie. Centraal daarbij staat de visie van de overige fracties op de ontstane situatie, en wat men denkt dat er nodig is voor goed bestuur en een goede dienstverlening aan de samenleving. ChristenUnie en SGP hebben zelf niet voor de breuk gekozen, vinden het ook erg ongelukkig dat er halverwege deze bestuursperiode weer een wethouder moest vertrekken. Maar het zijn voldongen feiten, en we moeten verder. Er liggen zware dossiers, belangrijke uitdagingen  en opdrachten. Daarom zal tenminste op het onderdeel van de vacature in het college naar een spoedige oplossing worden gestreefd. 

Oldebroek is een prachtige gemeente, die met opgaven wordt geconfronteerd waarvoor vrijwel alle gemeenten staan. In het belang van de samenleving moeten we streven naar een zo breed mogelijk bestuurlijk en politiek draagvlak. De fracties van ChristenUnie en SGP vragen dan ook de andere fracties hun bereidheid te tonen mee te denken, en hun visie te geven over de wijze waarop we het Oldebroeker College van B &W vorm kunnen geven. 

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en SGP koersen op draagvlak'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.