Werkbezoek Viattence: “Week van de Zorg”

dinsdag 24 maart 2015 07:43

Deze week was het de Week van de Zorg. Daarom koos de fractie van de ChristenUnie ervoor om een bezoek te brengen aan de nieuwste locatie van zorgverlener Viattence, locatie “Veldheem”. Fractieleden Berend-Jan Spijkerboer, Popke Graansma en Hans het Lam ontmoetten daar Liesbeth den Ouden, teamleider Viattence voor de locatie Wezep.

In de aanloop naar het overhevelen van de zorgtaken van de overheid naar de gemeenten hebben we als gemeenteraad en in het bijzonder de Commissie Samenleving belangrijke besluiten genomen m.b.t. de zorg. Als CU-fractie hebben we daarbij steeds aangegeven betrokken te willen blijven bij de ontwikkelingen in de zorg en de eventuele knelpunten die er ontstaan door de veranderingen. In ons verkiezingsprogramma hebben we al aangegeven dat we willen toezien op een goed vangnet voor de zwakkeren in de samenleving.

Na een hartelijk ontvangst door Liesbeth den Ouden hebben we onder het genot van een kop koffie met elkaar doorgesproken wat de veranderingen in de zorg betekenen voor een instelling als Viattence. Ook hebben we tijdens een korte rondleiding door Veldheem mogen zien hoe de bewoners daar zijn gehuisvest.  Bijzonder is te zien hoe de inrichting zo veel als mogelijk is aangepast aan de leefwereld van de bewoners. Ruime kamers en een gezellige huiskamers waar gezamenlijke activiteiten plaats vinden zoals koffie drinken, koken en de maaltijden nuttigen.

We zien dat een partij als Viattence op een heel professionele manier de zorg voor onze ouderen overneemt als dat in de thuissituatie niet meer mogelijk is. Een groot team van zorgverleners met de hulp van veel vrijwilligers werken daar op een ontspannen manier met de bewoners. Voor deze mensen is een goede plek gevonden.

Zorgen zijn er wel over de ouderen die langer thuis moeten wonen omdat ze niet in aanmerking komen voor een indicatie om naar een verpleeghuis te gaan. Deze inwoners zijn steeds sterker  afhankelijk van hulp uit hun omgeving in de vorm van mantelzorgers en vrijwilligers. Juist voor de mantelzorgers kan de zorg enorm zwaar worden; hun leven wordt enorm geclaimd. Daarom is het zo belangrijk dat er voortdurend aandacht is voor deze groep mensen.

Complimenten voor Liesbeth den Ouden en haar team. We hebben genoten van hun kwaliteiten maar ook van hun passie. Ook waardering voor onze wethouder, Liesbeth Vos. Er is goed contact met het Sociaal Team. Als fractie zullen wij de komende tijd gebruiken om nauwlettend vinger aan de pols te houden.


Fractie ChristenUnie Oldebroek

foto: website http://www.viattence.nl/wonen/wezep/veldheem/


Labels

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Viattence: “Week van de Zorg”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.