Geiten en bergen

Miranda Sloots- Kieviet -6-.jpgdinsdag 01 maart 2022 09:16

Afgelopen week brachten we als ChristenUnie een werkbezoek aan Geitenhouderij de Koemkolk. Daar sprak Teunis Bultman vol overgave over de geiten, over hoe wonderlijk ze geschapen zijn, hoe gezond de melk van deze dieren is, dat er in China de voorkeur aan gegeven wordt om babypoedermelk van te maken en hoe bijzonder smakelijk hun vlees is. Geiten zijn slimme en nieuwsgierige dieren, het zijn uitstekende klimmers op rotsachtige grond. Ze passen zich in diverse leefgebieden gemakkelijk aan.

In de Bijbel zien we ook regelmatig de geit terugkomen. Geitenhuiden werden gebruikt voor het maken van tenten, waterzakken, kleding, zadels en kleden (Exodus 35:26). Ook was de geit één van de belangrijkste offerdieren die God aan Zijn kinderen gaf.

Als ik deze blog schrijf, kijk ik uit op de besneeuwde bergen van Frankrijk. Hoe wonderlijk dat bomen kunnen groeien op de schuinte van de bergen en dat de sneeuw erop blijft liggen. De berg herbergt vele dieren groot en klein. Als ik dan naar buiten zit te kijken geniet ik van de schepping die God zo wonderlijk gemaakt heeft, met een groot aanpassingsvermogen van de natuur en bedenk ik me dat die geit dus ook daar met gemak op de berg kan lopen. Hoe bijzonder en wonderlijk! 

Dit bepaalt me bij onze verhuizing naar Oldebroek 2 jaar geleden. Dankbaar voor deze plek die God ons gegeven heeft. We mogen er wonen en de komende jaren mag ik me inzetten binnen de ChristenUnie voor deze prachtige plek, waar ik me thuis mag voelen, waar onze kinderen op mogen groeien en waar de schepping zo mooi en divers is. Een plek waar ik nieuwsgierig mag gaan ontdekken wat God voor ons allen in petto heeft.

Miranda Sloots-Kieviet

IMG_2511

IMG_2639

« Terug