Oldebroeker verkiezingskoorts

Henk portret 2014donderdag 27 februari 2014 19:28

De verkiezingsborden zijn in onze gemeente geplaatst. Alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart hebben hun verkiezingsposter op de borden geplakt. Sommige partijen zelfs al meerder keren want waarschijnlijk hebben ze niet het juiste behangplaksel kunnen vinden. Inmiddels hebben we ook al diverse verkiezingsdebatten achter de rug maar om nu te zeggen dat er met nog een paar weken te gaan al sprake is van verkiezingskoorts? Dat er verschillende politici in Oldebroek al wat zenuwachtig worden zal ik niet ontkennen. Al enige tijd wordt een voorstel dat een fractie naar voren brengt in de gemeenteraad al snel af gedaan als verkiezingsstunt en symboolpolitiek. Op de agenda stond onlangs een voorstel van het College over schaliegas. Toen ik het debat opende met de vraag of we als raad niet ons moeten uitspreken om ook Oldebroek als een schaliegasvrije gemeente te verklaren kregen we slechts één partij aan onze zijde maar de anderen hoonden het voorstel als verkiezingsretoriek. Een gemiste kans om net als 150 andere gemeenten in Nederland ook duidelijk te maken aan de regering dat er in Oldebroek niet geboord zal worden aan Schaliegas. Ook al betreft het een onderwerp dat op de vergaderagenda staat men gunt zo vlak voor de verkiezingen een andere partij niet het succes dat deze wil behalen in het belang van al onze inwoners.

De ene partij duikelt liever nog over de andere partij heen als het gaat om maar in het nieuws te komen. Een paar burgers hoeven maar wat te roepen over het kappen van bomen of over de nadelen van een af- en opritvariant van de A28 waartoe de overgrote meerderheid van de raad heeft besloten of sommige partijen staan in de rij om hier aandacht aan te kunnen geven. Ik zeg met nadruk niet aandacht voor te vragen want vaak gaat het om het eerste, aandacht geven in de pers. Het echt uitzoeken hoe de vork in de steel zit is van ondergeschikt of helemaal niet van belang. Bij voorkeur discussiëren we niet over de inhoud van een voorstel. En opkomen voor de zwakkeren in de samenleving wat de ChristenUnie constant doet is geen onderwerp om makkelijk op te scoren bij de burger. Want daar is die arme burger kennelijk niet in geïnteresseerd. Dat boeit ‘m niet of minder. Nee in verkiezingstijd gaat het er kennelijk om dat je een andere partij en het liefst een kandidaat van die partij openlijk kunt beschadigen want dat is in hun ogen wat de burger graag wil horen.

Ik ben blij dat de ChristenUnie Oldebroek de afgelopen vier jaar continu de publiciteit heeft gevonden om helder te maken waarvoor men staat. Kijk de website www.lijst1.nl er maar op na.  Neem nu eens een niet verkiezingsjaar 2012. We zijn 104 maal met een nieuwsartikel naar buiten gekomen en dat is dus maar liefst gemiddeld twee per week! Elk jaar houden we minimaal 3 tot 4 werkbezoeken. Het hele jaar door bezoeken we burgers of ondernemers en ook zeer geregeld schuiven inwoners van de gemeente Oldebroek aan onze fractietafel aan om te overleggen met onze fractie waar men mee zit.

Ondanks alle inspanningen van partijen om de aandacht te vangen van de burger valt in mijn ogen sterk te betwijfelen of een verkiezingskoorts zal overslaan op de burgers. Ik hoop echt dat iedereen gaat stemmen en van zijn kiesrecht gebruik zal maken want als je thuis blijft op 19 maart heb je ook niks te klagen de komende vier jaar. De komende weken zult u nog genoeg te horen en te zien krijgen over de verkiezingen. Misschien wel meer dan u lief is. Heeft u nog geen keuze kunnen maken uit de zes partijen? Dan bent u meer dan welkom op het verkiezingsdebat op 10 maart in Wezep of 14 maart in Oldebroek. Ik zie uit naar een debat waar het over de inhoud gaat waarbij de partijen worden aangesproken op hun verkiezingsprogramma en andere beloften men de komende vier jaar wil nakomen. De ChristenUnie Oldebroek is te volgen op facebook, twitter en uiteraard op de website. En bellen of langskomen kan natuurlijk ook. De adressen en telefoonnummers zijn te vinden op www.lijst1.nl.

Henk van Bergeijk

« Terug

Reacties op 'Oldebroeker verkiezingskoorts'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:08
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.