Vertrouwen...

Ruitenberg 140327-9041donderdag 17 april 2014 19:47

Vorig jaar september kwam de selectiecommissie en het bestuur van de ChristenUnie bij mij met de vraag of ik lijsttrekker wilde worden voor de gemeenteraadsverkiezing. Daar heb ik best een tijd over na moeten denken, praten met vrouw en kinderen, wat gaat dat betekenen? Nog minder thuis? Is het te combineren met mijn dagelijks werk? Kan ik dat wel? Uiteindelijk gaf voor mij de doorslag de wetenschap dat ik het niet alleen hoefde te doen. De mooie lijst met enthousiaste en deskundige mensen die zich beschikbaar hadden gesteld maar vooral het vertrouwen dat er een God is die mijn leven leidt en ook hierin zal helpen gaf me reden om ja te zeggen. 

Dan ga je aan de slag, plannen maken informatie verzamelen veel lezen en schrijven, overal naar toe. Als lijstrekker moet je, en dat is misschien ook wel mijn handicap, overal vanaf weten en dat is veel meer dan alleen de portefeuille Ruimte en Grond waarmee ik me hoofdzakelijk had bezig gehouden. Het was best veel, ik ‘maakte’ me ontzettend druk totdat op het verkiezingscongres van de ChristenUnie mijn ogen werden geopend. Als je gelooft in God hoef je het niet alleen te doen, je mag er op vertrouwen dat Hij zal helpen. Hetzelfde geloof en vertrouwen dat we mogen hebben dat er na Goede Vrijdag ook Pasen komt. Dat Jezus voor ons is gestorven maar ook is opgestaan en dat we daardoor eeuwig leven hebben. Dat geeft zoveel rust en blijdschap daar word je ‘echt’ rijk van. 

Dan komen de verkiezingen, het is natuurlijk niet zo dat je dan niets meer hoeft te doen, je hebt wel je eigen verantwoordelijkheid. We hebben met elkaar ook erg ons best gedaan de standpunten van de ChristenUnie onder de aandacht van de kiezers te brengen. Dat er dan uiteindelijk zoveel mensen op de ChristenUnie hebben gestemd en daarmee het vertrouwen in ons uitspreken maakt stil en dankbaar. Tegelijk geeft ons dat ook een stuk verantwoordelijkheid waar we ons als fractie zeer van bewust zijn en waar we zo goed mogelijk invulling aan proberen te geven. 

Op dit moment zijn de besprekingen over de coalitievorming tussen ChristenUnie, ABO en SGP volop gaande. Onder leiding van Erris Zandbergen verloopt dit in een goede sfeer maar nog belangrijker; er is vertrouwen…… 

Engbert Jan Ruitenberg

« Terug

Reacties op 'Vertrouwen...'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:08
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.