Succesvolle lokale uitwerking van een nationaal Preventieakkoord

Samen Recht Doen.png19-12-2022 20:16 19-12-2022 20:16

Op vrijdag 23 november 2018 zette toenmalig staatssecretaris Paul Blokhuis namens het ministerie van  VWS zijn handtekening onder het Nationaal Preventieakkoord met als doel een gezonder Nederland.

 Middels een motie, aangenomen in de raadsvergadering d.d. 13 december 2018, heeft de ChristenUnie het Preventieakkoord dan ook op de agenda gezet binnen de gemeente Oldebroek en het College opgeroepen tot een integrale lokale aanpak. In deze motie werd onder andere opgeroepen om op scholen nog meer in te zetten op bewegen.

 Wat is het dan mooi om te zien dat in 2022 nog steeds actief uitvoering wordt gegeven aan voormelde integrale lokale aanpak van dit Preventieakkoord in de gemeente Oldebroek.

Op 22 november 2022 bracht staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS een werkbezoek aan de gemeente Oldebroek. Tijdens dit werkbezoek ging hij in gesprek met professionals die betrokken zijn bij de JOGG-aanpak (Jongeren op gezond gewicht). Dit wordt in de gemeente Oldebroek vorm gegeven door Goed Bezig Oldebroek. Daarnaast kreeg hij een inkijkje in de uitwerking van de JOGG-aanpak in de schoolomgeving en kinderopvang op het gebied van voeding en bewegen. Ook sprak de staatssecretaris door middel van een werkvorm op het Integraal Kind Centrum De Vlinder in Wezep met een aantal kinderen.

 Van Ooijen gaf aan onder de indruk te zijn van de vanzelfsprekendheid waarmee in Oldebroek zo hard wordt gewerkt aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd. “Alle betrokkenen mogen daar erg trots op zijn. Ik hoop dat veel gemeenten dit voorbeeld en de goede ervaringen die hier worden opgedaan volgen. Gezonde keuzes makkelijker en vanzelfsprekend maken in ons hele land lukt niet zonder lokale overheden en organisaties die er echt hun schouders onder zetten.”

Werkbezoek staatssecretaris van Ooijen aan JOGG-gemeente Oldebroek

Labels

« Terug