ChristenUnie maakt zich zorgen om de zorg in Wezep

05-11-2009 16:21 05-11-2009 16:21

De fractie van de ChristenUnie Oldebroek heeft de afgelopen weken diverse signalen ontvangen dat inwoners in Wezep verstoken zullen blijven van de zorg waarop ze hadden gerekend. De bouw van de Nieuwe Veldheem laat namelijk veel langer op zich wachten waardoor bewoners van Turfhorst en Weidebeek en van de aanleunwoningen niet de verwachte zorg ontvangen. Voldoende reden voor de fractie om schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W waarin de fractie het college oproept stappen te zetten om de zorgen weg te nemen.

Het gaat om de verwachtingen die gewekt zijn door de gemeente, Delta wonen en Novel wonen&zorg (met deze laatste twee instanties heeft de gemeente een partnerrelatie bij de ontwikkeling van het Woonservicegebied). Nu de bouw van de nieuwe Veldheem nog enige tijd op zich laat wachten betekent dat ook dat er geen verpleegplaatsen gerealiseerd zullen worden. Voor bewoners van Turfhorst en Weidebeek heeft dat tot gevolg dat echtparen niet bij elkaar in de buurt kunnen blijven wonen als één van beide partners verpleegd moet worden. Daarnaast blijkt dat bewoners van Turfhorst en Weidebeek en ook van de aanleunwoningen geen zorg krijgen vanuit de nieuwe Veldheem en dus aangewezen zijn op de algemene zorg van Icare of Novel. Maar dezelfde zorg had men ook gekregen als men niet verhuisd zou zijn naar Turfhorst en Weidebeek.

Concreet wil de fractie van het college weten welke stappen het college gaat nemen om een realistisch beeld te scheppen bij de inwoners omtrent het wonen in de genoemde zorgappartementen. Ook wil de fractie graag weten welke stappen het college neemt richting Novel om aan de inwoners de gewenste en toegezegde zorg te bieden.

 

Inge de Vries-de Jong

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
schriftelijke vragen zorgcomplex Veldheem31 oktober 2009143,0 kBapplication/msworddownload
Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie maakt zich zorgen om de zorg in Wezep'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.