Scholen in actie (1)

maandag 09 april 2012 14:46

Een tijdje geleden voerden scholen actie tegen bezuinigingen in het onderwijs. Vanuit onze gemeente werd niet actief deelgenomen aan de acties. De scholen in Oldebroek zijn dagelijks in actie om de kinderen van onze gemeente op weg te helpen naar volwassen worden. De fractie van de ChristenUnie is ingenomen met de veelzijdigheid van het onderwijs en de vele verschillende activiteiten van de vijftien basisscholen in onze gemeente. Vandaag gaan we langs acht en de volgende week langs zeven scholen.

De Timotheusschool heeft 193 leerlingen in een prachtig gebouw aan de Tulpstraat in Oldebroek. De inspectie is tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. Op dit moment krijgt de website een update.
Ook in Oldebroek staat de reformatorische Eben Haëzerschool. Deze school wil de kinderen vooral een plaats bieden, waar ze zich dagelijks veilig en vertrouwd voelen. De kinderen moeten in orde, rust en regelmaat kunnen werken.

De kleinste school, het Noordermerk is een Daltonschool en staat in Noordeinde. In deze weken staat daar de volgende regel centraal: “Heeft iemand verdriet, help hem dan als je het ziet.” En op vrijdag 13 april is daar de voorjaarsmarkt.

CNS ’t Loo heeft begin maart een vrachtwagen op school gehad. De chauffeur heeft de kinderen uitleg gegeven over de dode hoek. Een belangrijke les was dat je altijd drie meter afstand moet houden van een vrachtwagen.

De kinderen en leerkrachten van CBS De Rank hadden op 4 april een paasviering in de Kruiskerk. Ze hebben geld ingezameld voor een weeshuis in de Oekraïne om verbeteringen aan te brengen in de leefomstandigheden.

Op de Oranjeschool in Wezep hebben de geconcentreerde dammers flink hun hersenen laten kraken en de kleuters hebben het hele schoolplein afgezocht naar de eieren die daar verstopt waren.

Deze week staat een circus-cultuurproject op het programma van de Johan Frisoschool. De leerlingen gaan onder leiding van een professionele circusdirecteur een heuse act oefenen. Op vrijdagavond 13 april wordt vanaf 19.00 uur deze act opgevoerd in de aula van het Agnietencollege.

In Hattemerbroek staat de Nassauschool. Daar wordt ontwikkelings gericht onderwijs gegeven en er is een plusgroep voor hoogbegaafde leerlingen. De oudste kinderen hadden bezoek van een mevrouw die kwam vertellen over een blinde geleide hond.

De scholen van Oldebroek in actie!

Gijs van den Brink

P.S. Maandag 16 april volgt deel 2.

Labels

« Terug

Reacties op 'Scholen in actie (1)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.