Scholen in actie (2)

woensdag 18 april 2012 21:33

Een tijdje geleden voerden scholen actie tegen bezuinigingen in het onderwijs. Vanuit onze gemeente werd niet actief deelgenomen aan de acties. De scholen in Oldebroek zijn dagelijks in actie om de kinderen van onze gemeente op weg te helpen naar volwassen worden. De fractie van de ChristenUnie is ingenomen met de veelzijdigheid van het onderwijs en de vele verschillende activiteiten van de vijftien basisscholen in onze gemeente. In deel 1 namen we een kijkje in acht scholen, het tweede gedeelte gaat over de andere zeven scholen.


Op CBS De Bron zijn ze druk bezig met het verbeteren van het leesonderwijs. De leerkrachten hebben daarvoor een training gevolgd. Daarnaast zijn externe deskundigen op school geweest om de leeslessen te bekijken en hebben leerkrachten van tips voorzien. Ondertussen is de intern begeleider samen met de leescoördinatoren bezig met het schrijven van een leesverbeterplan.


De kinderen van groep 7 en 8 van de Klepperbelt hebben, evenals veel andere scholen in Wezep, meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi bij WHC. De Klepperbelt was vertegenwoordigd met een jongens- en meisjesteam. De meisjes hebben zo goed gespeeld dat ze de eerste prijs in de wacht sleepten!


Bij basisschool de Wereldweide wordt op woensdagavond een feestje georganiseerd voor de kinderen van groep 5 tot en met 8. De kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben in het Dorpshuis de musical “Het speelgoedparadijs” gespeeld. En de regel van de week is een hele mooie: “Geef elkaar complimentjes.


Bij de Meidoorn, ook in Wezep is het heel duidelijk dat men de visie heeft: “Iedereen telt!” Ze hebben oog voor ieder kind en hoge verwachtingen van de prestaties van alle jongens en meisjes. Men biedt een gedegen onderwijsprogramma, waarin cognitie, creativiteit en sociaal emotionele vorming de pijlers zijn.


De laatste van de Wezepse scholen is de Goede Herder. Daar gaat groep 8 van donderdag 18 tot en met vrijdag 20 april op schoolkamp. Ouders van kinderen met dyslexie- en leesproblemen krijgen via de school belangrijke tips voor het maken van huiswerk, tegen faalangst en tien tips om deze kinderen meer te laten lezen.


De enige basisschool in Oosterwolde heet de Wegwijzer. Daar staat het verkeersexamen voor groep 7 op het programma. De kinderen doen zowel theoretisch als praktisch examen. Deze school hanteert iedere maand een andere schoolregel. Deze maand is dat: “Ik gebruik geen geweld en blijf van andermans spullen af.


De laatste school is de Regenboog uit Oldebroek. De school heeft een eigen promotiefilm gemaakt, op de website is deze te bekijken. Een specialiteit van deze school is de belangrijke plaats van het muziekonderwijs. Aan het einde van de maand mei (de 31e) vormen de kinderen een eigen orkest en zullen ze een optreden verzorgen. Het belooft evenals vorig jaar een groot succes te worden.


We hebben in onze gemeente alle reden om trots te zijn op actieve basisscholen. Er is een rijk gevarieerd onderwijsaanbod, waar ouders en kinderen uit kunnen kiezen. Onze fractie heeft en houdt daar oog voor! We spreken de wens uit dat scholen ook oog houden voor elkaar en voor andere instanties, clubs en verenigingen. Open vensters tussen de diverse scholen binnen een gemeente kan een impuls betekenen voor de kwaliteit van het onderwijs. En diezelfde openheid naar anderen kan het multifunctioneel gebruik van accommodaties een stap dichterbij brengen.

Gijs van den Brink

Labels

« Terug

Reacties op 'Scholen in actie (2)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.