Een kijkje achter de schermen

Pasfoto Liesbeth mei 2010maandag 19 maart 2012 08:47

5 maart 2012      18.45 uur

Op weg naar een fractievergadering. 
Op zich niets bijzonders, want dit is een tweewekelijks gebeuren. Maar nu toont de agenda wel een bijzonder punt, nl. selectie wethouder.   De afgelopen weken heeft een commissie, waarvan ik deel uitmaakte,  zich intensief bezig gehouden met het werving- en selectieproces voor een wethouder.  Hoewel ik in mijn dagelijks leven vaker dit proces begeleid, heb ik dit toch als spannender ervaren.  Ik denk dat komt door het vaak stormachtige (bestuurlijk) politieke klimaat waarin deze kandidaat zijn/haar weg moet vinden. Gelukkig zijn wij erin geslaagd een prima kandidaat te selecteren.  Het door de commissie opgemaakte verslag wordt besproken.  Daarna stelt de wethouder zich ook persoonlijk voor en zal hij bevraagd worden door de fractieleden.  Ik merk dat ik het spannend vind, hoewel ik overtuigd ben van de kwaliteiten van onze kandidaat.

23.00 uur             De fractievergadering is afgelopen en de fractieleden hebben zich unaniem achter de keuze van de selectiecommissie geschaard.  Daarnaast zijn o.a. de  “zware dossiers” huisvesting arbeidsmigranten en windmolens aan de orde geweest. 

7 maart 2012      17.00 uur
Vanavond met een aantal politici in Kampen gesproken op een beurs met ondernemers en maatschappelijke instellingen.  Voor mij is vanavond de verantwoordelijkheid vanuit mijn functie als hoofd P&O belangrijker dan het raadslid zijn.  Maar de meeste van mijn fractiegenoten zijn naar de bijeenkomst rondom huisvesting arbeidsmigranten .  Ook belangrijk  en gelukkig is  door anderen vanuit de ChristenUnie daarover  al regelmatig  gepubliceerd

8 maart 2012      19.15 uur
Op weg naar mijn eerste volledige raadsvergadering als raadslid.  Het beleid rondom de WMO dat vanuit RNV is opgesteld is na bespreking in de commissie samenleving op de B lijst gezet.  Het onderwerp wordt met een hamerslag vastgesteld.  Inhoudelijk hebben wij hier in de commissievergadering van februari al over gedebatteerd. Tijdens die vergadering hebben wij als politieke partijen ons al unaniem achter deze nota geschaard. De noodzaak om in deze tijd het beleid ondersteunend te maken aan het thema : “van zorgen voor naar zorgen dat”, is helder, maar de ChristenUnie vind wel dat er ook een vangnet moet zijn voor hen die dat echt nodig hebben.  

23.00 uur             De burgemeester heeft de raadsleden  gecomplimenteerd   vwb inhoud en tijdsplanning en de vergadering wordt afgesloten.  Er is een goed debat gevoerd, o.a. over het dossier windmolens  en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen ZZP-ers . Maar ook is het college vanuit de raad gevraagd om bezig te gaan met het zoeken van een passende naam voor het winkelcentrum in de woonkern Oldebroek.

 9 maart 2012
Ook een raadslid heeft een “noaber plicht”en vandaag heb ik de zorg voor mijn  buurmeisje van 9 maanden.  Dus geen dossiers lezen, maar tussen de verzorgingstaken door archiveren van stukken . Ik wil het overzicht niet verliezen en er komt wel veel papier vanuit de gemeente Oldebroek richting een raadslid. Oplossing : I-pad?

12  maart 2012         22.00 uur
Weer een avond doorgebracht in het gemeentehuis. Deze keer ging het voornamelijk over het aandeel van de burgers van Oldebroek bij de kerntakendiscussie. Dit laatste is een verzamelnaam voor een proces dat moet leiden tot concrete afspraken over onderwerpen  waar de gemeentelijke overheid zich nu wel, niet of met mate zal bezighouden.

13 maart 2012       23.00 uur

Tijdens het kijken naar het late journaal word ik opgeschrikt door een ernstig busongeluk. Als moeder denk ik direct:” stel dit zou mij overkomen…..” en als raadslid vraag ik mij af of wij als maatschappij voldoende ondersteuning kunnen bieden in dergelijke situaties.  Het antwoord zal helaas nee zijn, lijkt mij, maar gelukkig komt na 13 maart ook 14 maart; Biddag!

14 maart 2012      21.00 uur

Wat fijn dat we in een gemeente wonen waar ruimschoots de gelegenheid is om op deze dag een kerkdienst te bezoeken en waar wij ALLE zaken die ons bezighouden voor onze Schepper kunnen neerleggen.   Daar kunnen we God, hoewel het BIDdag is, Hem nooit genoeg voor DANKEN.

Met een regel uit een bekend lied wil ik dan ook deze weblog afsluiten: Wat de toekomst brengen moge ons geleid des Heren hand.

« Terug

Reacties op 'Een kijkje achter de schermen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.