Schaduw

Pasfoto Hans mei 2010maandag 04 juni 2012 17:38

Mijn rol binnen de fractie is die van "schaduw-fractielid" of "fractievolger". Zelf hecht ik meer aan de aanduiding "schaduw-fractielid". Als 10e op de kandidatenlijst ben ik in het fractiewerk gerold. De meeste tijd die door mij hierin wordt geïnvesteerd is het lezen van de stukken en het volgen van de achterliggende discussies. Immers, als schaduw-fractielid ben ik geen lid van een commissie of de gemeenteraad. Maar desondanks krijg ik alle ruimte om mee te denken en mijn mening te geven.

Een goed voorbeeld was het werkbezoek aan woningcorporatie DeltaWonen afgelopen week. Dit werkbezoek ontstond in de fractie door een opmerking over de starterslening die in veel gemeenten wordt aangeboden. Wij maken ons zorgen over de positie van starters op de woningmarkt. Banken zijn terughoudend in het verstrekken van financieringen en het vertrouwen in de woningmarkt is slechter dan ooit. Veel woningzoekenden komen net het laatste stukje tekort om een woning te kopen maar hebben teveel inkomen voor een huurwoning. Enerzijds heeft de woningcorporatie primair de taak zich over deze inwonersgroep te ontfermen. Anderzijds is het voor de doorstroming en daarmee voor de samenleving goed dat juist bestaande starterswoningen worden verkocht. Het was goed te horen dat DeltaWonen het probleem onderkent en op dit moment haar beleid rondom de woningzoekenden aanpast aan de huidige woningmarkt. Natuurlijk staat DeltaWonen niet meteen met de portemonnee klaar om bij te springen. Net zomin als de gemeente Oldebroek. Simpelweg omdat de overheid verantwoord met uw en mijn geld moet omgaan. Dat wil niet zeggen dat we onze woningzoekenden maar laten wachten tot betere tijden. We zoeken met de betrokken organisaties naar passend beleid.

Met deze weblog wil ik laten zien dat veel van ons politieke werk zich op de achtergrond afspeelt. Ons streven als fractie van de ChristenUnie is echter signalen uit de samenleving uit de schaduw te halen en in de politieke schijnwerpers te zetten!

Hans het Lam

« Terug

Reacties op 'Schaduw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.