U en ik!

IMG_7748vrijdag 21 december 2012 21:41

De laatste gemeenteraadsvergadering van 2012 is vorige week geweest.  Voor dit jaar zijn er in onze gemeente geen politieke bijeenkomsten meer gepland.  Wel kunnen u en ik veel andere activiteiten bezoeken, waardoor onze blik zich richt  op het naderende Kerstfeest.  

Maar voor menigeen is het eind van het jaar ook een tijd van bezinning. Wat mij betreft is dat voor u en mij ook aan de orde, want “U en ik” zijn al bijna 1 jaar via de gemeenteraad met elkaar verbonden.

Tijdens dit  afgelopen jaar heb ik met een aantal van u persoonlijk contact gehad. De onderwerpen varieerden erg en betroffen grotendeels onderwerpen die in verband hielden met de commissie samenleving waarvan ik deel uitmaak.  Maar gelukkig hebt u mij ook benaderd voor andere onderwerpen, zoals glasvezel, nertsenfokkerij en uw relatie met de gemeente i.h.a. Dat vind ik fijn, want hoewel in de fractie van de ChristenUnie wij de beschikking hebben over een aantal zeer kundige specialisten willen wij bovenal een fractie –team zijn dat namens u kan spreken met het bestuur van de gemeente Oldebroek.  Dat betekent wel dat u van mij niet altijd een deskundig antwoord kunt krijgen op de inhoud, maar wel wil ik voor u een praatpaal zijn en zo mogelijk een wegwijzer. Maar ik zou het zo heel fijn vinden als u voor mij ook een praatpaal en wegwijzer wilt zijn. 

Frederik van Beuningen, directeur Teslin Capital Management schreef een artikel met de titel: Hocus pocus de truc is focus.  Maar focus waarop….? Als eerste wil ik mij focussen op God en vandaaruit   in  mijn dagelijks werk, maar niet in de laatste plaats ook als echtgenoot, moeder en oma.  Maar vanuit die focus wil ik er ook voor u zijn. Mijn wens voor 2013 is dan ook: U en ik, gefocust op elkaar, ieder vanuit zijn of haar eigen drive.  Op die manier kunnen wij een zinvol vervolg geven aan onze relatie en kunnen (samen- )werken aan een samenleving die niet denkt vanuit tekortkomingen en zaken die niet goed lopen, maar vanuit mogelijkheden en kansen. U en ik!

Hartelijke groet

Liesbeth Vos – van de Weg
ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'U en ik!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.