Vooruitzien

Pasfoto Hans mei 2010donderdag 15 november 2012 08:40

Een veelgebruikte uitdrukking is:"Regeren is vooruitzien". Dat was dan ook het thema van afgelopen week. In mijn ambt als scriba van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Wezep, maar ook als fractielid van ChristenUnie Oldebroek kreeg ik te maken met begrotingsvoorstellen voor 2013. Voor beide gremia geldt dat de broekriem moet worden aangetrokken. De economische crisis raakt de portemonnee van Kerk en Staat. Door de beperkte middelen zijn we gedwongen om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Het is belangrijk goede, haalbare plannen te maken. Ik las eens:"Wie niet nadenkt over de toekomst, zal er nooit een hebben." (John Galsworthy

Tegelijk mogen we ook uitzien naar mooie ontwikkelingen. Zo is in de afgelopen week een akkoord bereikt over de ontwikkeling van locatie Amsberg te Oldebroek. Deze voormalige melkfabriek was ons een doorn in het oog. Eerdaags zal het betonnen restant tegen de vlakte gaan en verdwijnt de rotte kies uit ons prachtige landschap. Hulde aan de betrokken partijen!

Vooruitzien geeft hoop en biedt kansen. Kansen om dingen anders en beter te doen. Wanneer u daar creatieve ideeën over heeft, dan staan wij daar als CU-fractie voor open. Ondertussen gaan wij "op volle kracht vooruit"!

Hans het Lam

« Terug

Reacties op 'Vooruitzien'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.